3 aydın hakim karşısına çıkacak

Yazar, akademisyen ve siyasetçi üç isim: Fikret Başkaya, Baskın Oran ve Temel Demirer. 3 aydın bu hafta çeşitli suçlamalar nedeniyle İstanbul ve Ankara'da hâkim karşısına çıkacak.

3 aydın hakim karşısına çıkacak
Yazar ve siyasetçi Fikret Başkaya, Temel Demirer ve Baskın Oran hakkında hazırlanan iddianameler nedeniyle yargılanacak. Başkaya Ankara’da hakim karşısına çıkacak. Demirer ve Oran ise İstanbul’da hakim karşısına çıkacak.


HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK İLK İSİM BASKIN ORAN

Hakim karşısına çıkacak ilk isim akademisyen yazar Baskın Oran. ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan Oran, İstanbul Çağlayan Adliyesi 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Oran, hakkında hazırlanan iddianameye tepki göstererek savcılıkta şöyle konuşmuştu: “Ülkemizde barış içinde yaşama hakkının tesis edilmesi için bildiriyi imzaladım.” Oran, söz konusu bildiri metnindeki cümlelerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında bir suç oluşturmadığını söyledi.

FİKRET BAŞKAYA YAZDIĞI YAZIDAN DOLAYI YARGILANACAK

Yazar ve akademisyen Fikret Başkaya da perşembe günü ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Dava konusu ise Başkaya’nın 7 Kasım 2016 tarihinde ozguruniversite.org sayfasında yayımlanan “Asıl Terör Devlet Terörüdür” başlığını taşıyan yazısı.

Bu hafta hakim karşısına çıkacak başka bir isim ise siyasetçi yazar Temel Demirer. Perşembe günü İstanbul Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkmesi’nde hakim karşısına çıkacak Demirer, ‘Suçu ve suçluyu’ övmek iddiasıyla yargılanıyor. Demirer, 2015 yılında gerçekleşen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç Katliamı’nda Kadıköy’de gerçekleştirdiği konuşmasından dolayı hakkında iddianame hazırlanmıştı.

‘YENİDEN YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ’

Hukukçu Yaman Akdeniz ‘Barış bildirisi’ne imza atan akademisyen ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ile Baskın Oran yargılaması için Twitter’da şu paylaşımda bulundu: “AİHM Büyük Dairesi tarafından, Hükümetin İbrahim Kaboğlu & Baskın Oran/Türkiye kararı ile ilgili yeniden değerlendirme talebi reddedildi. AİHM hocaların hazırladığı ‘Azınlık raporu’ sonrası maruz kaldıkları hakaret ve tehditlerle 8. maddenin ihlal edildiğine karar vermişti..” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER