Jacinda Ardern: Saldırganın adını hiç anmayacağım

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, iki camide 50 kişiyi öldüren İslam karşıtı saldırgan hakkında konuştu: O bir terörist. O bir suçlu. O bir aşırılıkçı. Ama ben konuştuğumda, isimsiz olacak.

Jacinda Ardern: Saldırganın adını hiç anmayacağım
50 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırılarının ardından sergilediği birleştirici liderlikle takdir edilen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırganın adını hiçbir şekilde anmayacağını söyledi. Ardern, “Amaçlarından biri ünlü olmaktı, bu nedenle benim onun adını andığımı hiçbir zaman duymayacaksınız” dedi.


PARLAMENTODA SÖZE ‘SELAMÜN ALEYKÜM’ DİYE BAŞLADI

Yeni Zelanda parlamentosunda Ardern’in duygusal bir konuşma yaptığı özel oturum, İmam Nizam ül Hak Thanvi’nin yaşamını kaybedenler için dua okumasıyla başladı. Ardından sözü alan Ardern, ‘Selamün Aleyküm’ dedi; milletvekillerine şöyle seslendi:

“Bu terör eyleminde birçok amacı vardı. Ama bunlardan biri ün kazanmaktı – bu nedenle, benim onun adını andığımı hiçbir zaman duymayacaksınız. O bir terörist. O bir suçlu. O bir aşırılıkçı. Ama ben konuştuğumda, isimsiz olacak. Sizden rica ediyorum, kaybettiklerimizin isimlerini anın, onları alan adamınkini değil.” 

Ardern konuşmasında, katliam görüntülerinin Facebook’ta canlı yayınlandığını da hatırlatarak sosyal medya platformlarına terörle mücadele için daha fazla adım atma çağrısı yaptı. Yeni Zelanda Başbakanı, “Bu platformlar sadece var diye, buralarda söylenen şeylerin sorumluluğu onlarda değilmiş gibi davranamayız. Onlar yayıncı. Sadece postacı değil. Hiç sorumluluk olmadan kâr edilmesi savunulamaz” dedi.

Yeni Zelanda Başbakanı, halka bu cuma Müslümanların tutacağı yası paylaşma çağrısı da yaptı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER