Kılıçdaroğlu ile Akşener'den Balıkesir'de ortak miting

İYİ Partili İsmail Ok'uh büyükşehir adayı gösterildiği Balıkesir'de 'Millet İttifakı' mitingi düzenlendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendiler. Kılıçdaroğlu tanzim kuyruklarıyla ilgili "O kuyruk varlık kuyruğu olsa en başına sen geçer millete tırnak ucu kadar bir şey vermezsin”dedi.

Kılıçdaroğlu ile Akşener'den Balıkesir'de ortak miting
31 Mart yerel seçimleri için ‘Millet İttifakı’ adı alında bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Balıkesir’de ortak miting düzenledi.


İki parti, İYİ Partili İsmail Ok’un adaylığında anlaşmıştı. Mitingde ilk olarak konuşan İsmail Ok oldu. “Biz geldiğimizde bu haram düzenini yıkacağız” diyen Ok, konuşmasını Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm” sözüyle bitirdi.

‘BİR EYT AKP’YE, MHP’YE OY VERİRSE…’

Daha sonra sahneye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ne benim ne de Sayın Akşener’in özel bir çıkarı yok ama gece gündüz vatandaşlarımız huzur içinde yaşasın diye çalışıyoruz” dedi. Tanzim satış kuyruklarına değinen Kılıçdaroğlu, “17 yıl sonra bu ülkenin güzel insanlarını soğan patates kuyruğuna soktular. Milletin aklıyla alay ettiler, o kuyruğun adına da ‘varlık kuyruğu’ dediler. O kuyruk varlık kuyruğu olsa en başına sen geçer millete tırnak ucu kadar bir şey vermezsin” ifadelerini kullandı. “Hiçbir gerçek milliyetçinin eli AKP’nin bulunduğu yuvarlığın içine oy basamaz” diyen Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) da şöyle seslendi: “Biz sizin çalıştık AKP ve MHP reddetti. Bir EYT gider de AKP’ye MHP’ye oy verirse iki elim iki, yakanızda olacak.”

AKŞENER: SİZE TERÖRİST DEDİ

İYİ Parti lideri ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce tepki gösterip suç duyurusunda bulunmasına yol açan sözlerini tekrarladı. Akşener, “Burada tekrarlıyorum, Cumhurbaşkanı size ‘terörist’ dedi” ifadesini kullandı.  Akşener şunları söyledi: “Kuvayı Milliye’nin şehri Balıkesirliler. TBMM’yi kurabilmek için çekilen emekleri, büyüklerinizin ortaya koyduğu o emekleri biliyorsunuz. TBMM, Beyefendinin gözünde bir delik… Bu kadar şirazesi kaymış, şaftı bozulmuş bir siyaset adamını bu seçimde cezalandırmalı, o kulağı çekmelisiniz. Şöyle hafif morartarak çekin. Bu kulak moraracak. Diyor ya televizyonda, ‘Beni iyi bilir…’ Seni herkes biliyor. Kendini savunurken, ‘Ben enayi miyim?’ diyor. Buradaki mesele, enayi olmak… Yani; sizi sevmiyor be kardeşim! İçinizden çıkıp geldiğini iddia etti. Şu anda tepenize tepenize çay atıyor, her yerde azarlıyor. Tayyip Bey bütün şehirlerde kendini tartıya koymuş durumda. Bir Cumhurbaşkanı; Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile dövüşür mü? Bunların sebebi ne? Tarzan zorda. ‘Sözde İYİ Parti’ diyor bize. Hadi oradan be! 5 milyon kişinin oyunu alan bir partiye, Meclis’te sandalyesi olan bir partiye ‘sözde’ diyemezsin.”

‘FETÖ DEMİYORLAR ARTIK’

Meral Akşener kalabalığa “Bir şeye dikkat ettiniz mi? FETÖ demiyorlar artık, ‘Pensilvanya’ diyorlar” diye seslendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinde söylediklerini izletti. Akşener, “‘Ülkücüler Fatiha’yı bilmezler’ dedi? Kürdistan dediğin Irak’ın Kuzeyi kadim bin yıllık Türkmeneli’dir. Önce onu öğren. Fesli’den tarih öğrenirsen böyle olur. Geçen gün de ‘Türkiye hukuk devletidir’ dedi. Gülesim geldi, aklıma Rahip Brunson geldi” diye konuştu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER