AK Parti'den EYT açıklaması: Ne bedelini millete ödetmeliyiz ne de haksızlık yapmalıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, EYT düzenlemesine ilişkin soruya "Ne EYT'nin dışında kalan milletimize bunun bedelini ödetmeliyiz ne de EYT'lilere haksızlık yapmalıyız" yanıtını verdi.

AK Parti'den EYT açıklaması: Ne bedelini millete ödetmeliyiz ne de haksızlık yapmalıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin seçim kampanyasına ilişkin yol haritasının 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Seçim çalışmalarına ilişkin "Bizim için 3 adım var" diyen Kandemir, Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) için hazırlanan düzenlemenin de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

CNN TÜRK’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan Kandemir'in açıklamaları şöyle:

BİRİNCİ ADIM SAHA ÇALIŞMALARI: Biz sürekli sahada olan bir siyasi hareketiz. Çok yoğun bir Ramazan sonrasında Meclis'in kapanmasıyla yaz dönemini geride bıraktık. Arkadaşlarımız çok yoğun bir yaz temposunda milletimizle buluştular. Şimdi bu çalışmaları artık seçime doğru şekillendirmeye başlıyoruz. Bizim için 3 adım var. Birincisi saha çalışmaları. 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları adıyla yeni bir formata büründürüyoruz. İllerde ve bütün ilçelerde çok yoğun bir saha çalışması yapıyorlar. Bizim açımızdan Genel Başkanımıza sunmak üzere sahanın nabzını şehir şehir aktarma gayreti içindeyiz. 81 ili biz bitirmiş olacağız, sonra 2. ve 3. turunu yapıyor olacağız. Bu şehirlerin nabzını tutmak adına çok değerli bizim açımızdan. Bu 1. aşaması. Sahadan çok ciddi bir geri bildirim, o geri bildirimin bizim MYK'mızda gündem olmasıyla siyasetimi şekillendiriyor. 

İKİNCİ AŞAMA MİLLETVEKİLİ PERFORMANSLARI: İkinci aşamamız milletvekili arkadaşlarımızın performanslarının değerlendirilmesi, illerde varsa öne çıkan birisi bunların tespit edilmesi. Milletvekili arkadaşlarımız inanılmaz yüksek bir performansla gayret gösteriyorlar. O gayret yeni arkadaşlarımız takviye edilerek mutlaka devam edecek. İl il anketlerimizi de yapmaya devam ediyoruz. Bir yandan bunun da çalışmasını yürütüyoruz. 

ÜÇÜNCÜ AŞAMA PROPAGANDA DÖNEMİ: Üçüncüsü Seçim propaganda dönemi... 28 Ekim'de Ankara Arena'da AK Parti'nin yol haritasını Cumhurbaşkanımız aktaracak. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Ana slogan açıklanmazsa bile orada biz konuşmasının arasında bunları göreceğiz. 28 Ekim'de AK Parti nasıl bir Türkiye hayal ediyor, onları Sayın Cumhurbaşkanımız paylaşmış olacak.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK

Cumhur İttifakı olarak seçimin öne alınmasıyla ilgili tartışma bizim gündemimizde yok. Muhalefet bunu defalarca gündeme getirdi. Sürekli bir tarih ifade ettiler, böyle bir gündemimiz yok. Haziran 2023'e de 9 ay kaldı, artık çalışmalara başlamanın da vakti geldi.

EYT MESAJI

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, EYT düzenlemesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
"Bu çok teknik bir konu, Sayın Bakanımız çalışıyor, muhtemelen önümüzdeki günlerde kamuoyuna paylaşacaktır. Sayın Bakanımız konuyla ilgili kimler varsa onlarla istişare ederek bir yol haritası çıkarıyor. Ne EYT'nin dışında kalan milletimize bunun bedelini ödetmeliyiz ne de EYT'li arkadaşlarımıza haksızlık yapmalıyız. Bunun dengesi son derece önemli."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER