AK Parti: Fark kapanmayacaksa bırakın sayılsın

Erdoğan'ın açıklamasından farklı olarak Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde yüzde 52'ye yakın oy aldığını söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin İstanbul'da oy sayımının tekrarlanması konusundaki eleştirileri içinse, "Fark kapanmayacak diyorsanız bırakın sayılsın" yanıtını verdi.

AK Parti: Fark kapanmayacaksa bırakın sayılsın
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin bir açıklama yaptı. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı, “Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3” açıklamasının aksine ittifakın “yüzde 52’ye yakın” oy aldığını söyleyen Çelik, İstanbul seçimine yönelik itirazlarına karşı CHP’den gelen “sayım yapılsa bile fark değişmeyecek” açıklamalarına da tepki gösterdi. Ömer Çelik, “Fark değişmeyecekse bırakın sayılsın” dedi.

Seçime yüzde 85’lik katılım oranının önemli olduğunu belirten Çelik seçim güvenliği ile ilgili olarak da şöyle konuştu, “Biz her seçimde büyük bir memnuniyetle seçimleri takip etmek isteyen yabancı gözlemcileri buraya davet ederiz. İlk yayınladıkları raporda kendilerine sunulan erişim imkanlarından memnuniyetlerini dile getirdiler. Ancak daha sonra ‘YSK’nın görevini yapması sağlanmalıdır’ gibi bir açıklama geldi. YSK yüksek bir tecrübeye sahip kurum. YSK’nin görevini yapması devletimizin gücüdür. İtiraz süreci devam etmektedir.”

‘BİZİM DE REDDEDİLDİĞİMİZ YERLER VAR’

Oyların yeniden sayımını bazı odakların ‘sanki olağanüstü bir durum varmış gibi algılatmaya çalıştığını’ savunan AK Parti Sözcüsü, “Bu gayet olağan bir durumdur. Sonucu YSK belirler. CHP sayım yapılsa bile fark kapanmayacak deniyor. Fark kapanmayacaksa bırakın sayılsın. Seçimden yüksek oranda, yüzde 45’e yakın olarak birinci parti olarak çıktık. Bunu vatandaşların arasında bir stres haline getirmemek lazım. Adlarımız farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Seçim sonuçları yayınlanınca kazanan demokrasi olacak. Bazı yerlerde bizim heba olmuş oyu, bazı yerlerde diğer partilerin heba olmuş oyu kayda geçiyor. Bizim itirazlarımızın reddedildiği, muhalefetin itirazlarının kabul edildiği yerler de var” dedi.

AA’nın aktardığı verilere göre Cumhur İttifakı’nın oyu halen yüzde 51,64 seviyesinde. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2019, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER