Erdoğan'dan İstanbul'da seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki seçim için "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz" dedi.

Erdoğan'dan İstanbul'da seçim açıklaması
İstanbul’da AK Parti’nin itirazı üzerine geçersiz oyların yüzde 90’ı sayılırken, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 15 binin üzerinde… Ancak sayım devam ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ‘organize usulsüzlükler’ yapıldığını öne sürdü ve “”Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi havalimanında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı:

BİR GECE ANSIZI GELEBİLİR: Rusya ile işbirliğimiz artarak devam ediyor. Bu toplantı Sayın Putin ile yılbaşından itibaren üçüncü defa yüzyüze görüşeceğimiz bir buluşma olacak. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye ve bölgesel gelişmeleri ele alacağız. İlişkilerimiz, ticaret turizm, enerji ve kültür alanında gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimizi nasıl artıracağımızı ele alacağız. Ülkemizde ve Rusya’da yatırım planları alan iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. Vize serbestisi konusu da gündemimizde yer alan bir başlık. Hususi pasaport ile TIR sürücüleri için vizesiz seyahatin acilen uygulanması sonra bütün vatandaşlarımız için hayata geçmesini istiyoruz. (Rusya ile Suriye’de operasyon) Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyundaki olması gereken her şey işle hazır konumdayız. Sır cümle aynen masada bir gece ansızın gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Başbaşa görüşmemizde ele alacağımız konulardandır.

İSRAİL’İN YAPTIKLARI YASADIŞI: Netanyahu’nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırı. Bunlar yasal olarak yaptıkları bir şey yok. 48’den bu yana yaptıkları her iş yasadışı. BM kararlarına da aykırı. ABD’yi arkalarına almak sureyetiyle bu adımları attılar. Golan ile ilgili atılan adımda da Batı Şeria ile atılan adımda da bunları görüyoruz. Sadece aynı takım elbiseyle çıkıp ABD’de basın toplantısıyla oldu bittiye getirmek istiyorlar. Seçim yatırımı noktasında böyle bir adım atılıyor. Ortadoğu’ya yeniden karanlık gelecek hazırlanması kabul edilebilir değil. Filistinlilerin yanında yer alamaya devam edeceğiz.

SEÇİMDE ORGANİZE SUÇLAR İŞLENDİ: Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK’dır. Biz bu bilgilerle TV tespitleri var. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış, boş araziler, tarlalar nasıl adres olarak gösterilmiş, bilgisi, belgesi var. Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor.

13-14 BİN FARKLA KAZANDIM HAVASINA GİRMESİN: 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraacat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK’dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz.

SAVCILIKLARA DUYURULAR VAR: Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var o ayrı konu, onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK’ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız.

İSTANBUL’A ASILAN PANKARTLAR: Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin söyleyecek bir şeyi yok. Neden teşekkürler İstanbul pankartları asıldı diyorlar. Koca koca önünde kariyerleri olan tipler. Bir seçim geçilmiş. Bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal ne olabilir. Aynı şeyi adayıyla beraber Bay Kemal İstanbul’un her yerine asabilir. İstanbul kazandı diyebilir. Bütün mesele YSK’nın noktayı koyduğu son andır. Biz bu konularda rahatız. Bizim İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal bir şey yok. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER