AK Parti Siirt ve Iğdır il başkanları istifa etti

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz istifa etti.

AK Parti Siirt ve Iğdır il başkanları istifa etti
Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti Siirt İl Başkalığı görevinden ayrıldı. Kongre sürecini hatırlatan Çalapkulu, “Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu makama ve davamıza uygun bir arkadaşla 2023 seçimlerine daha güçlü bir şekilde girebilmemiz görevimden ayrılıyorum” dedi. AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz da istifa etti.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kongre sürecinde göreve devam etmeme istediği daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e ilettiğini aktardı.

Çalapkulu, açıklamasında “Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu makama ve davamıza uygun bir arkadaşla 2023 seçimlerine daha güçlü bir şekilde girebilmemiz için 1747 gündür büyük bir şeref ve gururla yürüttüğüm AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevimden bugün itibarı ile ayrılıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA YÜREKTEN BAĞLIYIM’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile parti yöneticilerine teşekkür eden Çalapkulu, şöyle devam etti:

“Türkiye’de binlerce kişinin rüyasını süsleyen bir makam olan İl Başkanlığına bizi uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlılığımı buradan deklare ediyorum. Hizmet maratonu bir bayrak yarışıdır. AK Parti’nin 5’inci İl Başkanı olarak görev sürem boyunca girdiğimiz 5 seçimden de oy oranımızı arttırarak açık alınla çıktık. Partimizin yüklendiği misyonu gücümüz nispetinde ilimizde taşımaya çalıştık. Bu bir ayrılık değildir. Ben Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Partimin bundan sonra bana vereceği resmî veya gayri resmî tüm görevleri bir emir addederek yerine getireceğimi de buradan belirtmek istiyorum.”

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz da görevinden ayrıldı. Tutulmaz’ın da yeniden il başkanlığına adayı olmak istememesi ve kongre süreci nedeniyle istifa ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de dün istifa etmişti. AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal ise 11 Kasım’da görevi bırakmıştı.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, istifalardan önce 11 Kasım’da NTV canlı yayınında istifalar olacağını söylemişti.

Kandemir, “Seçimlerin bize söyledikleri var. Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bazı arkadaşlarımız bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar. Bu büyük ailede kuşkusuz görev değişiklikleri olacak. Yeni ekip ve arkadaşları göreceğiz AK Parti vitrininde” demişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER