AK Parti'den bedelli açıklaması: İki seçenek var

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimden sonra hükümetin ilk gündemlerinden birinin bedelli askerlik bekleyenler olacağını belirterek, "Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak" dedi.

AK Parti'den bedelli açıklaması: İki seçenek var
Başbakan Binali Yıldırım’ın “Yeni hükümetin gündemindeki konulardan birisi bu olacak. Bu bir reform. Bence şartlar oluştu. Bir birikim var, bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım” demecinin ardından, bedelli askerlikle ilgili bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi.

Habertürk TV’de bedelli askerlikle ilgili  soruyu yanıtlayan Elitaş, “750-a800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK’nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK’nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir. Ya TSK’nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER