AK Parti'den YSK'ya Diyarbakır itirazı

Bağlar, Sur, Bismil, Silvan, Çınar ve Kulp ilçelerinde de sonuçlara itiraz eden AK Parti’nin başvurusu İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi

AK Parti'den YSK'ya Diyarbakır itirazı
AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4’ü merkez ilçe olmak üzere, 14 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itirazda bulundu.  İl Seçim Kurulu ise ilçe seçim kurullarının kararına dayandırarak, itiraz başvurularını ret etti. AK Parti, bu kez itiraz başvurusunu YSK’ya yaptı. Yapılan itirazlar henüz karara bağlanmadı.

MA’da yer alan habere göre, HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Edip Binbir, AKP ile aralarında açık ara fark olmasına rağmen yapılan itirazların İller Bankası’nın Nisan ayı yapılacak olan ödeme nedeniyle olduğunu belirterek, “Ödenekler harcandıktan sonra belediyeleri teslim ederler. Bunun en bariz örneği, Sur ilçesinde 180 işçi alımı ve bu işçilerin işbaşı yapmasıdır. Kocaköy’de de benzer bir uygulama ile karşıyayız. Ne hukuki ne ahlaki ne de insanidir. Seçilmiş bir belediye başkanı varken, halen kayyum tarafından yönetiliyor ve itirazlar ile mazbatalar verilmiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER