AK Partili belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

AK Partili Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, aldığı hapis cezasından dolayı mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

AK Partili belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde belediye başkanlığı görevinde bulunan AK Partili İsa Özkan hakkında, yine belediye başkanlığı yaptığı 2011 yılında yaşanan bir yangınla ilgili suçlamalar üzerine davada karar çıktı. Davada 7 ay 15 gün hapis cezası verilen Özkan'la ilgili karar Yargıtay tarafından da onaylanınca belediye başkanlığı düştü.

Yerel basında çıkan haberlere göre bu karar üzerine Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı’na bir yazı göndererek, görevden uzaklaştırılan İsa Özkan'ın yerine İlçe Belediye Meclisi’nin başkan vekilini seçmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Darende ilçe merkezinde yer alan bir apartmanın zemin katındaki lokantada 4 Ağustos 2011 günü gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmişti. Olayda 10 daire hasar gördü ve sonrasında tahliye edildi. Tahliye edilen apartmanlarda yaşayanlardan biri, Özkan'a yönelik suçlamalarda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Kiracıların izni olmadan muvafakatname verilmiş. Dönemin Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından da ruhsat verilmiş. Darende Kaymakamlığı'nın da imzalaması gereken belgeler dönemin kaymakamı tarafından değil de Darende Kaymakamlığı'na vekil olarak gelen dönemin Kuluncak Kaymakamı'na imzalattırılmış. Biz apartman sakinleri olarak patlamadan önce lokantanın kapatılması için İsa Özkan´a defalarca dilekçe ve uyarılarda bulunmamıza rağmen resmi başvurularımızın hiçbirine cevap verilmedi. Binanın bodrum katında bulunması gereken sığınak bölümünde de değişiklik yaptırılarak yemek fabrikası olarak yeniden düzenlenmiş. Yönetmeliklere ve kanunlara ne kadar aykırı iş varsa hepsi bu binada yapıldı. Bir Ramazan günü korktuğumuz başımıza geldi ve binanın lokanta kısmı şiddetli bir şekilde gaz sıkışması nedeniyle patladı.” 

Söz konusu olay sonrası Özkan hakkındaki dava süreci başlamıştı.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER