AK Partili Turan: Dil değişikliğine gitmek zorundayız

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik partililerin kullandığı dile tepki gösterdi. Turan, "Bu yaklaşımımız; sadece bu başarısız şahsı büyütüyor. Esaslı bir dil değişikliğine gitmek zorundayız. Böyle gidersek..." ifadelerini kullandı.

AK Partili Turan: Dil değişikliğine gitmek zorundayız
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik partililerin yaptığı eleştirilerde kullanılan dilin yanlış olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu’nun, İstanbul’da 500 bin tonluk asfalt çalışması yapıldığını duyurması ve ardından ‘500 bin ton’ ifadesinin sehven söylendiğini açıklaması üzerinden AK Partili birçok isim İmamoğlu’nu hedef almıştı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı: “CHP’li belediyelerin beceriksizliklerini saysak Adana’dan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne yol olur. Ona da yaklaşık 500 bin ton asfalt gerekir.4 işlemde bocalayan, asfalt hesabında da sınıfta kalan İBB başkanına EBA TV’den matematik dersleri izlemesini tavsiye ediyorum.”

Grup Başkanvekili Turan ise, partilileri bu konuda açık bir şekilde uyardı. Turan, kişisel Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Çıldıracağım! Dünyanın en başarısız Bld Bşk’ı; ama sanki eleştirecek bir icraatı yok da “sehven” diye itiraf ettiği bir yazım hatası etrafında dönüp duruyoruz! Bu yaklaşımımız; sadece bu başarısız şahsı büyütüyor. Esaslı bir dil değişikliğine gitmek zorundayız. Böyle gidersek…” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER