AK Partili vekilin oğlunun nikahında korona tedbirleri ihlal edildi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın oğlunun nikah töreninden paylaşılan fotoğraflarda, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan korona yasaklarının ihlal ediliği görüldü.

AK Partili vekilin oğlunun nikahında korona tedbirleri ihlal edildi
AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikah töreni, korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirlerin ihlal edilmesi nedeniyle sosyal medyada tepki çekti.


İçişleri Bakanlığı’nın 2 Eylül’de yayınladığı genelge ile düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler yasaklanmıştı. Genelgeye göre, nikahların en fazla 1 saat içinde bitirilmesi gerekiyor. Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ve nikahlarda, sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde oluşturulması zorunlu hale getirildi.

Toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yasaklandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikah törenine katılanların sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda, mesafe kuralına uyulmadığı ve yasağa rağmen yiyecek içecek ikramı yapıldığı görülüyor.

Törende gelin ve damada takı takılmasına yönelik yasak da ihlal edildi. 24 Haziran’da yayınlanan “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” başlılı genelgede, “Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama/sarılma yapılmayacak, mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin düğün mekânının uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak” denilmişti.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta takı takıldığı ve maske kuralının ihlal edildiği görülüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydığı nikaha AK Parti il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katıldı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2020, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER