Başak Demirtaş'tan AİHM Başkanı Spano'ya çağrı

Başak Demirtaş, Türkiye ziyaretinde Ak Partili yöneticilerle görüşen AİHM Başkanı Spano’ya çağrı yaptı: "Durumu bir de bizden dinlemek için, bana sadece bir saat ayırmanız yeterli olacaktır. Sizi Diyarbakır misafirperverliğiyle ağırlamak isterim."

Başak Demirtaş'tan AİHM Başkanı Spano'ya çağrı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Türkiye ziyaretinde iktidarla görüşen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spona’ya çağrıda bulundu.

Başak Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan hükümet yetkilileriyle görüştünüz, durumu bir de bizden dinleyin” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün davetiyle Türkiye’ye gelen AİHM Başkanı Robert Spano, 3 Eylül’de Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından 4 Eylül’de de İstanbul Üniversitesi’nden (İÜ) fahri doktora aldı. Ayrıca Ak Partili yöneticilerle de bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Başak Demirtaş’ın Spano’ya çağrısı şöyle:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano, mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz. Son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve AKP İl Başkanıyla da bir araya geldiğinizi görüyorum.

“Mardin, Diyarbakır'a komşu. Şayet Diyarbakır’da misafirimiz olursanız başta eşim Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li siyasetçilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki davalarını size anlatmak isterim.

“Eminim ki, ziyaretiniz sırasında görüştüğünüz yetkililerinden hükümetin pozisyonunu fazlasıyla öğrenme fırsatınız oldu. Durumu bir de bizden dinlemek için, bana sadece bir saat ayırmanız yeterli olacaktır. Sizi Diyarbakır misafirperverliğiyle ağırlamak isterim. Saygılarımla.” 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2020, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER