AK Parti'nin Hakkari ilçe ve belde adayları belli oldu

AK Parti'nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca, Derecik ve Durankaya adayları açıklandı.

AK Parti'nin Hakkari ilçe ve belde adayları belli oldu
Hakkari Vali Yardımcısı ve Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epçim'i Hakkari Belediye Başkan adayı olarak duyuran AK Parti'nin Hakkari'ye bağlı ilçe ve belde belediye başkan adayları da belli oldu.


Buna göre; AK Parti'nin Yüksekova Belediye Başkan Adayı Teoman Zeydan, Şemdinli Belediye Başkan Adayı Tahir Saklı, Çukurca Belediye Başkan Adayı Ensar Dündan, Derecik Belediye Başkan Adayı ise mevcut başkan Ekrem Çetinkaya olduğu öğrenildi.

Öte yandan Hakkari merkeze bağlı Durankaya Beldesi'nde İsmail Demirci, Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesi'nde Rüştü Zeydan, Esendere Beldesi'nde ise Dırbaz Büyüksu olarak belirlendi.

Adaylar, bugün AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu'nun da katılacağı tanıtım toplantısında duyuruldu.

Hakkari Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Miroğlu, "Türkiye Cumhuriyetinin daha doğrusu Kürtler ve Türkler arasındaki siyasi ilişkilerin, siyasi münasebetlerin kardeşçe ortaklıkları en büyük temsilcisi AK Parti seçime giriyor ve üstelik inkar sürecini kaldıran ve Kürtçenin üzerindeki bütün yasakları ortadan kaldıran bu anlamda demokratik ve siyasi reformlar yapan bir liderin öncülüğünde gidiyor ve bölge ortalamamız yüzde 16-17 civarında seyrediyor. Bu hepimizi endişelendiren bir durumdur. Ama sonradan gördük ki bunun en önemli sebeplerinden biri meğer Türkiye'yi felaketine hazırlanıyor muş. Meğer o ilçelerimizde kazılan hendekler sebebi Türkiye'yi 15 Temmuz'a götürmek imiş ama bunu şimdi net olarak görüyoruz. Hakkari başka olmak üzere halkının onlara verdiği desteği maalesef para gibi harcadılar. Halen ortada bir hesabı ve bunlar bu hesabı henüz ödemiş değiller. 31 Mart bu hesapları ödemeleri içinde çok önemlidir." dedi.

"HDP'den 2 milyon oy istiyoruz"

31 Mart yerel seçimlerden 2 milyon oy isteyen Milletvekili Miroğlu, "Referandumu 1 milyon 380 bin civarında oy farkı ile kazandık. Ama HDP seçmeni bize tam 2 milyon oy verdi. Şimdi sizin huzurunuzda sadece Hakkari'de değil İstanbul, İzmir her ilde yaşayan kardeşlerime sesleniyorum ve diyorum ki 31 mart yerel seçimlerde de bu 2 milyon oyunuza talibiz ve sizden istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2019, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER