Müjdat Gezen: Bu böyle gitmez

Hakkındaki adli kontrol şartı nedeniyle 4. kez karakola gelerek imza veren sanatçı Müjdat Gezen, kendisine 'eleştiri sınırını aşmak' diye bir suçlama yöneltildiğini belirterek, "Eleştiri sınırını aşan bir kişi imza verir mi? Vermez. Hiçbir kanunda hiçbir yasada yok. Ama artık bu ülkede yasaların çiğnenmesi alışılagelmiş bir şey olduğu için, biz de geliyoruz imza veriyoruz. Ama bu böyle gitmez" dedi.

Müjdat Gezen: Bu böyle gitmez
Katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanatçı Müjdat Gezen, Kadıköy Rıhtım Polis Merkezi’ne giderek dördüncü imzasını attı. İstanbul Barosuna kayıtlı bir grup avukat da Gezen’e destek vermek için karakola geldi. 

İmza attıktan sonra açıklamalarda bulunan Müjdat Gezen, adli kontrol şartına yaptıkları itiraz hakkında şunları söyledi: “İtiraz kabul edilmedi. Şimdi burada İstanbul Barosu’ndan arkadaşlar var. Bir insan niye imza verir, yurt dışına kaçmasın, delilleri karartmasın diye. Delil ellerinde zaten. Delil de suç da yok. Öteki de yurt dışına kaçmak. Ben kimlerin kaçacağını biliyorum ama söylemem. En son kaçacak herhalde benim. Onun için söylenecek bir şey yok yani. Bu konuda yasa çiğneniyor.

Suçumun ne olduğu söylenmiyor. Suçu şöyle tarif ettiler en son. ‘Eleştiri sınırlarını aşmak.’ Eleştiri sınırını aşan bir kişi imza verir mi? Vermez. Hiçbir kanunda hiçbir yasada yok. Ama artık bu ülkede yasaların çiğnenmesi alışılagelmiş bir şey olduğu için, biz de geliyoruz imza veriyoruz. Ama bu böyle gitmez.” (İSTANBUL-DHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER