Şahsiyet'in sezon finalinde Kürtçe sahnesi: Bilinmeyen dil...

Emmy ödüllü Şahsiyet dizisinin faili meçhul cinayetleri konu alan 2. sezonunun final bölümünde Kürtçe sahnesi gündem oldu: Herkesin anadili Türkçe, bitti...

İlk sezonuyla Emmy Ödülü kazanan Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümü Gain'de yayınlanan yayınlandı.

İkinci sezonunda 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ve Cumartesi Anneleri'ne odaklanan dizi, sezon finalindeki Kürtçe sahnesiyle gündem oldu.  

Sahnede, mahkemede Türkçe bilmeyen ve Kürtçe savunma yapan bir kadının konuşmasına hakim "Yahu ben sana ne dedim? Hanım Türkçe konuş. Kırk defa söyledim" diyerek bölüyor.  Kadın Kürtçe yanıt verince hakim, "İsterseniz ben çevireyim" diyen kati Ağah'a "İstemez. Ne diyor kanunda? Herkesin ana dili Türkçe, bitti." yanıtını veriyor. 

Katip "İyi de bilmiyor ama" deyince "Ağah, karışma sen otur yaz hadi" karşılığını veren hakim, durumu "Sanık Türkçe konuşmayı reddetmekte olup bilinmeyen bir dilde konuşmakta ısrar ettiği için..." ifadeleriyle zapta geçirdi. 

Dizinin yeni sezonunda yıllardır yurtdışında olduğu, zamanında faili meçhul cinayetlere bulaştığı ve ‘kimsenin yüzünü görmediği’ Kader karakteri ile Yeşil’e de gönderme yapılıyor.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2024, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER