AK Parti'ye Karadenizli yönetim!

Ak Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi sonrası oluşturulan parti yönetiminde, Erdoğan hariç dört Karadenizli yer alıyor: Numan Kurtulmuş, Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz.

AK Parti'ye Karadenizli yönetim!
AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nde oluşturulan yeni yönetimde Karadenizli isimler ağırlıklı olarak yer aldı. Yeni yönetimin yapısı, siyaset kulislerinde Erdoğan’ın yerel seçimlere yönelik düşündüğü bir politik dizayn olarak yorumlandı. En radikal değişikliği partinin A Takımı MYK’da gerçekleştiren Erdoğan, seçim, teşkilat ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını değiştirdi. Seçim sürecinde kritik rol üstlenen Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı’nı da MYK’sına aldı.

Parti içi dengelerin yanı sıra il dengelerini de dikkate alarak yetkili kurullarını şekillendiren Erdoğan yeni MKYK’da Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatma Betül Sayan Kaya, İffet Polat, Markar Eseyan, Mustafa Ataş, Mustafa Yeneroğlu, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz olmak üzere 10 İstanbul milletvekiline yer verdi.

Milliyet‘den Şebnem Hoşgör’ün haberine göre bu isimlerden Numan Kurtulmuş, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz olmak üzere dördünü genel başkan vekili ve genel başkan yardımcısı yaparak MYK’da da görevlendirdiği bildirildi.

ERDOĞAN DIŞINDA DÖRT KARADENİZLİ İSİM

İstanbul doğumlu olmasına karşın aslen Rizeli olan Erdoğan’ın A Takımı’nda Karadenizli dört isim daha bulunuyor. Genel başkan vekili olarak partinin 2 numaralı koltuğuna oturan Numan Kurtulmuş, İstanbul milletvekili olmasına karşın, Ordu Ünye doğumlu. Rize doğumlu ve Rize milletvekili olan Hayati Yazıcı’yı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nda tutan Erdoğan’ın Teşkilat Başkanlığı’na getirdiği İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir de aslen Rizeli. Seçim İşleri Başkanı yapılan Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un doğum yeri de Trabzon Yomra. Buna göre Erdoğan ile birlikte partinin en kritik makamlarında beş Karadenizli yer alıyor.

MALATYALI İKİ İSİM 

Kongreyle birlikte yıllardır parti yönetimine temsilci gönderen bazı illerin MKYK ve MYK’daki temsiliyetlerinin sona ermesi de dikkat çekti. Daha önce MKYK’da tek isimle temsil edilen Malatya kurulda bu kez Bülent Tüfenkçi ve Öznur Çalık olmak üzere iki üye ile temsil edilecek. MKYK’da Ahmet Sorgun ve Leyla Şahin Usta olmak üzere Konya, Gökçen Özdoğan Enç ve Mustafa Köse olmak üzere Antalya, Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya olmak üzere İzmir de iki üye ile temsil edilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER