Akıncı'dan ikinci tur çağrısı: Bağımsız, partiler üstü bir anlayışta buluşmalıyız

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması hakkında yeni açıklama yaptı. İlk tur için "Demokratik ölçütlere uymayan her türlü girişim karşısında halkımız tavrını koymuştur" diyen Akıncı, ikinci tur için de "Seçim sonucunu partisinin kazanması olarak niteleyen zihniyete karşı Cumhurbaşkanlığının bağımsız ve partiler üstü olması anlayışında buluşmalıyız" çağrısında bulundu.

Akıncı'dan ikinci tur çağrısı: Bağımsız, partiler üstü bir anlayışta buluşmalıyız

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bağımsız aday olarak ikinci tura kaldığı cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında yeni açıklama yaptı. Akıncı, seçimde en yüksek oyu alan ve ikinci turda yarışacağı Başbakan Ersin Tatar'ı isim vermeden bir şekilde eleştirerek, "Seçim sonucunu partisinin kazanması olarak niteleyen zihniyete karşı Cumhurbaşkanlığının bağımsız ve partiler üstü olması anlayışında buluşmalıyız" dedi.

'TOPLUMSAL İRADE AYRIŞTIRAN BİR DEĞER DEĞİLDİR'

Akıncı, "Toplumsal irade ve çoğulcu demokrasi, Kıbrıs Türk halkını ayrıştıran değil, birleştiren ortak değer ve ilkelerdir. Bunlar, hep birlikte güçlü bir şekilde sahip çıkıldığında daha da değerlidir. 18 Ekim, bu güçlü sahiplenmenin gerçekleşeceği önemli bir tarihtir" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRATİK ÖLÇÜTLERE UYMAYAN GİRİŞİMLERE TAVIR KONDU'

Akıncı, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda önemli bir toplumsal sınavı başarıyla vermiş bulunuyoruz. Demokratik ölçütlere uymayan her türlü girişim karşısında halkımız tavrını koymuş ve demokratik olgunluk içerisinde iradesini sandığa yansıtmıştır" dedi.

'ORTAK PAYDAMIZ, BARIŞ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER'

"Seçim sistemimizin Cumhurbaşkanı seçilebilmek için yüzde 50’nin üzerinde bir oya ulaşmayı gerekli kılması elbette nedensiz değildir" diyen Akıncı, Bu sayede halkımızın ortak hassasiyetlerini gözeten geniş bir birliktelik amaçlanmaktadır" "18 Ekim’de gerçekleştirilecek ikinci turda Kıbrıs Türk halkının, ortak paydamız olan barış, demokrasi, özgürlükler ve toplumsal iradeye dayalı bir gelecek temelinde buluşacağına inanıyorum. Seçim sonucunu partisinin kazanması olarak niteleyen zihniyete karşı Cumhurbaşkanlığının bağımsız ve partiler üstü olması anlayışında buluşmalıyız" ifadelerini kullandı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER