Akyol: 'İktidar bloku İstanbul'da hızla seçime hazırlanıyor'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), İstanbul için AK Parti ve MHP'nin yaptığı 'seçim yenilensin' başvurusunu bu hafta karara bağlaması beklenirken, Karar gazetesinden Taha Akyol "İktidar bloku hızla İstanbul’da yeni seçimlere hazırlanıyor. Bunun en büyük kanıtı seçimlerden sonra soğutulması istenen “kızgın demir”in daha da ısıtılmasıdır" diye yazdı.

Akyol: 'İktidar bloku İstanbul'da hızla seçime hazırlanıyor'
İstanbul Büyükşehir seçiminin üzerinden 30 gün geçmesine karşın, YSK halen resmi sonucu açıklamadı. AK Parti ve MHP’nin yaptığı hemen hemen tüm itirazları inceleme kararı olan YSK, aynı tavrı muhalefetten gelen başvurularda ise göstermedi.


Karar yazarı Tahal Akyol da bugünkü ‘YSK ne yapar?‘ başlıklı yazısında, ‘iktidar blokunun hızla İstanbul’da muhtemel yeni seçimlere hazırlandığını’ öne sürdü. Akyol iddiasını ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘kızgın demir’ söylemine dayandırarak, “Bunun en büyük kanıtı seçimlerden sonra soğutulması istenen ‘kızgın demir’in daha da ısıtılmasıdır” dedi.

Akyol’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

İktidar bloku hızla İstanbul’da yeni seçimlere hazırlanıyor. Bunun en büyük kanıtı seçimlerden sonra soğutulması istenen “kızgın demir”in daha da ısıtılmasıdır.

Ak Parti’nin Kızılcahamam kampında bir defa bile “Türkiye ittifakı”ndan bahsedilmemesinin bir sebebi Bahçeli’nin karşı çıkması ise, diğer sebebi İstanbul seçimlerine hazırlık olsa gerek.

31 Mart seçimlerinden sonra iktidarın hızla ekonomiye odaklanarak “reformlar”ı açıklaması yönünde bir beklenti vardı; TÜSİAD bunu açıklamıştı. Fakat iktidarın gündemindeki birinci madde ekonomi değil, menfur bir saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradı diye suçlanması…

Bunlar seçim işareti değil mi?

Yoksa İstanbul’u ‘kazandık ama elimizden alındı’ diye bir ‘mağduriyet’ motivasyonu yaratmak için mi böyle yapılıyor?

Siyasette taktikler bitmez, önemli olan YSK’nın neye karar vereceğidir.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER