İstanbul'da 1 Mayıs kutlaması

İstanbul'da 1 Mayıs mitinginin yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı'na sahne kurulumu yapıldı. Kutlamalara resmi izin çıkmayan Taksim ise valilik kararıyla çelik bariyerlerle bir çok noktada hem yaya hem de araç trafiğine kapatıldı. Osmanbey Metro İstasyonu-Taksim Metro İstasyonu-Şişhane Metro İstasyonu, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, Karaköy-Tünel Füniküler hattı yolu da trafiğe kapatıldı.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlaması
İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 1 Mayıs, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek yürüyüş ve mitinglerle kutlanacak. İstanbul’da kutlamaların adresi Bakırköy… Kutlamaların yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise polis bariyerleri konuldu. Valiliğin kutlamalara kapattığı Taksim ise çelik bariyerlerle adeta hapsedildi. En son 1 Mayıs 2012’de miting yapılan Taksim’e çıkan birçok yol ve sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Beşiktaş ve Şişli’de de çok sayıda yol ve cadde valilik talimatıyla araç trafiğine kapatıldı.

10:00 DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye işçiler, sendikanın Saraçhane’deki merkezi önünden toplanarak Taksim’e doğru yürümeye başladı.

09:30 Şişli’de Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanarak Taksim’e yürümek isteyen İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı

09:20: Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isteyen 6 kişi gözaltına alındı

09.00: Sendika temsilcileri Taksim Meydanı’na geldi. 1 Mayıs 1977’de katledilen 34 kişinin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı. Sendikacılar daha sonra Taksim Meydanı’nda 1977’de katledilenlerin isimlerini okuyarak, ‘Burada’ diye haykırdı.


08.30: Sabah işe gitmek isteyenler polis engeliyle karşılaştı. Birçok kişi uzun süre polisleri ikna etmeye çalıştı. Bazı kişiler iş yerlerine gidemeyince evinin yolunu tuttu, bazıları ise farklı güzergâhlardan iş yerlerine ulaşmaya çalıştı. Otobüs ve metrobüs olmadığı için mağdur olduklarını belirten çalışanlar, işyerini aradıklarında ise yetkililerin ‘Bir şekilde gelmeniz lazım’ dediklerini aktaran çalışanlar, saatlerce yürümek zorunda kaldıklarını söylediler.

08.00: Şişli ve Beşiktaş’ta TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı.

07.00: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı: Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.

 06.00: Taksim Meydanı, Talimhane, Tarlabaşı, Divan Kavşağı, Gezi Parkı etrafı, The Marmara önü ve Sıraselviler ile İstiklal Caddesi’ne kadar tüm bölge, demir bariyerlerle çevrildi. Polis, meydana çıkan sokaklarda kontrol noktaları oluşturdu. Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar İstiklal Caddesi’ne açılan tüm yollar ve sokaklarda da polis barikatları oluşturuldu. Demir bariyerlerle kapatılan cadde ve sokaklarda polis nöbet tutuyor.

Öte yandan Osmanbey Metro İstasyonu-Taksim Metro İstasyonu-Şişhane Metro İstasyonu, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, Karaköy-Tünel Füniküler hattı yolu da trafiğe kapatıldı.(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER