Ala: 25 bin 917 gözaltı, 13 binden fazla tutuklu var

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Gözaltı sayısı şu an itibarıyla 25 bin 917, tutuklu sayısı 13 bin 419, 74 bin 562 kişinin de pasaportları iptal edildi. Şehit sayımız 238, yaralı sayımız da 2 bin 197’dir” dedi.

Ala: 25 bin 917 gözaltı, 13 binden fazla tutuklu var

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için geldiği Genel Merkez’de açıklama yaptı.

Ala’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Darbe girişimi

“Gözaltı sayısı şu an itibarıyla 25 bin 917, tutuklu sayısı 13 bin 419, 74 bin 562 kişinin de pasaportları iptal edildi. Şehit sayımız 238, yaralı sayımız da 2 bin 197’dir.

İstihbarat

“Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu istihbaratı üretebilecek, alabilecek en yüksek seviyede istihbarat faaliyetinde bulunabilecek teşkilatların olması kararlılığımız. Bu teşkilatlar olsun, bu kararlılıktayız. Bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda bu hedef için çalışmalarımız yürütülüyor.

“Bu çalışmalar nihayete erdiği zaman, sonuçlandığı zaman kamuoyuna bunu açıklayacağız. Çok uzun süreceğini de zannetmiyorum. Elbette başından beri bütün devlet kademeleri başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve bizler, çeşitli biçimlerde dile getirdik.

“Bir sorun olduğu zaman bizim politikamız o sorunu hasır altı etmek değil, bir problemle karşılaştığımız zaman onu görmemek, bizim politikamız değil. Bizim politikamız bir sorun olduğu zaman sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek ve onu gidererek, milletimizin bir daha böyle problemlerle karşılaşmasının önüne geçmektir.

Belediyelere ilişkin düzenleme

“Şu anda bir belediye başkanı seçilmek için hangi şartlar gerekiyor ise o zaman da o şartlar gerekecek. Belediye meclis üyesi olmak için hangi şartlar gerekiyorsa o zaman da o şartlar gerekecek. İl genel meclis üyesi olması için bir insanın hangi şartlar gerekiyorsa atama kriterleri de aynı olacak.

“O kriterlerde bir değişiklik yapmıyoruz. Ama böyle bir sorunla karşılaşılmaması için tabi ki kişinin yönetim becerisi, toplumsal temsiliyeti karşılığı dikkate alınarak o atamalar yapılacaktır. Bugünkü mevzuatımızda hangi atama kriterleri varsa o kriterler devam edecek ama atayacak makam değişiyor.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER