Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı ile görüştü

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar ve 2010 yılında yapılan KPSS’nin iptal edilmesine ilişkin görüştü.

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı ile görüştü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca ve MYK üyesi ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in de aralarında olduğu heyet, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a, darbe girişimi sonrası açığa alınan Eğitim-Sen üyelerine ilişkin bir dosya sunuldu.

“Açığa alınmalar hızla son verilmeli”

Üyelerinin ve darbe girişimiyle ilişkisi olmayan eğitimcilerin açığa alınmasına hızla son verilmesini talep eden Eğitim-Sen yöneticileri, cemaate ve darbelere karşı mücadele etmiş bu konuda bedeller ödemiş bir örgüt olduklarını kaydetti.

10 Ekim katliamını protesto eylemleri ve 29 Aralık’ta yapılan grev nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmaları da hatırlatan heyet, tüm soruşturmaların haksız olduğunu belirtti, cezasızlıkla sonlandırılmasını istedi. Ayrıca, sendikal faaliyetler nedeniyle açığa alınan Eğitim-Sen üye ve yöneticilerinin de bir an önce görevlerine iade edilmesi istendi.

Sözleşmeli öğretmen uygulamasının doğru olmadığını vurgulayan heyet, bunun yerine kadrolu çalışmanın esas alınmasını istedi. Eğitim Sen heyeti, öğretmenlerin atandıkları illerde daha fazla görev yapması için de çeşitli teşviklerin verilmesini önerdi.

2010’da yapılan KPSS’nin bazı bölümlerinin mahkeme tarafından iptal edildiğini ve bunun büyük bir mağduriyete yol açacağı uyarısında bulunan heyet, yıllarca emek vererek sınava girip, kazanan öğretmenlerin bu haklarının gasp edilmesinin doğru olmadığını vurguladı. Heyet, kopya iddialarına ilişkin de araştırma yapılamasını ve bu kişilerin cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Heyet, yurtdışına çıkışlara getirilen sınırlamaya ilişkin eleştirilerine de iletti.

Yılmaz: Suçlu olmayanlar görevlerine iade edilecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, darbe girişiminin ardından açığa almalarla ilgili soruşturmaların hızla başlatılacağını belirterek, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine iade edileceğini söyledi.

Yılmaz, Eğitim Sen üyelerine ait dosyanın titizlikle inceleneceğini söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlik konusunda Eğitim-Sen ile aynı düşündüğünü belirten Bakan Yılmaz, 2010’da yapılan KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların rahat olmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER