Ali Babacan'ın danışmanı: Yeni parti grup kurabilir

Eski başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanı Ali Babacan'ın kuracağı belirtilen yeni partiye ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Babacan'ın isim vermeden konuşan bir danışmanı, partinin Abdullah Gül ile birlikte sonbaharda kurulacağını, AK Parti'nin Meclis grubundan ayrı bir grup çıkarılabileceğini söyledi. Danışman, 'bazı önemli ve sürpriz isimlerden de destek beklediklerini' açıkladı.

Ali Babacan'ın danışmanı: Yeni parti grup kurabilir
Yeni parti kuracağı belirtilen eski başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanı Ali Babacan’ın bir danışmanı, Reuters haber ajansına konuştu. İsminin açıklanmasını istemeyen danışman, Babacan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte yeni partiyi büyük ihtimalle sonbaharda kuracağını söyledi. Danışman, “Yeni parti AKP’nin ilk yıllarındaki politikalarını savunacak” dedi.


‘AYRI GRUP ÇIKARABİLİR’

Babacan’ın ekibine yakın olduğu belirtilen danışman, Meclis’teki AK Parti milletvekilleri de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Aynı danışman, AK Parti’nin Meclis grubundan ayrı bir grup çıkarılabileceğini söyledi ancak kaç milletvekilinin istifa edebileceği konusunda bir sayı vermedi. Bir partinin TBMM’de grup kurabilmesi için en az 20 milletvekilinin olması gerekiyor.

‘BAZI SÜRPRİZ İSİMLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Danışman, “bazı önemli ve sürpriz isimlerden de destek beklediklerini” açıkladı.

AK PARTİLİ YETKİLİ: OY KAYBI İLE BAŞA ÇIKABİLİRİZ

Reuters’ın konu ile ilgili ulaştığı AK Partili bir yetkili ise yeni parti kurma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi. Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters’a konuşan AK Parti yetkilisi, “Babacan güçlü ve saygı duyulan bir isim. AK Parti elbette yeni kurulacak partiden etkilenecektir ancak bu etkinin doğuracağı oy kaybı ile başa çıkabilir” dedi.

AKP yetkilisi, partinin İstanbul’da yenilenen seçimin sonuçları ile oluşan yeni tablonun sorumluluğunu alması gerektiğini de vurguladı: “Devleti yönetmeye devam ederken, insanların içinde olabileceğimiz bir siyasete geri dönmeliyiz”

Reuters’a konuşan, ayrı bir parti kuracağı söylenen Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden biri de, eski başbakanın “yeni bir adım” atmayı planladığını söyledi. (BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER