Ayhan Bilgen ifade verdi: Kayyımla ilgili değil

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Ankara Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade verdi. Soruşturmanın sosyal medya paylaşımlarından olduğunu söyleyen Bilgen, “Kayyımla ilgili bir durum değil” dedi.

Ayhan Bilgen ifade verdi: Kayyımla ilgili değil
Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde milletvekili olmadan önce sosyal medyada yaptığı paylaşımlarında ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle ifade verdi. Sabah saatlerinde Kars Adliyesi’ne giden Bilgen, ifade verdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Bilgen, “Milletvekili olmadan önce adıma açılmış sosyal medyadaki paylaşımlar, mesajlarla ilgili ifadeye çağrılmıştım. Bu mesajlarla ilgili düşüncelerimi, yaklaşımımı ve bilgilerimi paylaştım. Bunun dışında bir şey yok, belediyeyle ilgili bir soruşturma süreci değil ya da başka bir şey yok. Sadece sosyal medya hesaplarımda yapılmış paylaşımlar” dedi.

Bu ifadenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mayıs ayında verdiği talimat olduğunu belirten Bilgen, “Bu durum kayyım ile ilgili bir durum değil. Galiba zamanlama ile ilgili bir çakışmadan kaynaklanan bir durum. Bu dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ifadeye çağrılma mayıs ayına ait bir talep. Şimdi ifade verme imkanı bulabildik, yoksa bu dönemle veya kayyım tartışmalarıyla hiçbir ilgisi yok” şeklinde konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2019, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER