Aykut Erdoğdu: Halkbank'ta düşük kurdan satışın hesabı sorulmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Halkbank'ın düşük kurdan döviz satışıyla ilgili "hata" açıklamasını tatmin edici bulmadıklarını söyledi. Hükümetin kapsamlı bir açıklama yapmasını isteyen Erdoğdu, "Derhal ilgili makamlarca soruşturma açılmalı" dedi.

Aykut Erdoğdu: Halkbank'ta düşük kurdan satışın hesabı sorulmalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Halkbank’ta yaşanan düşük döviz kurundan satışla ilgili soruşturma açılmasını istedi. “Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı” diyen Erdoğdu, “Derhal ilgili makamlarca soruşturma açılmalı ve tüm bu yaşananların hesabı sorulmalıdır” şeklinde konuştu.

‘KURUMSAL İTİBARIMIZ YERLERDE SÜRÜNÜYOR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, gece yarısı Halkbank’ta düşük kurdan döviz satılmasını değerlendirdi.

Olayın “hata” olarak geçiştirilemeyeceğini belirten Erdoğdu, “Kurumsal itibarımız yerlerde sürünüyor. “Dün gece bu ülkede bankacılık sisteminin itibarını ve güvenini sarsacak olaylar yaşandı. Bankacılık bir itibar sistemidir ve güven temelleri üzerine oturur. Gece yaşananlar ‘hata’ diye basitçe geçiştirilemez. Kurumsal itibarımız yerlerde sürünüyor” dedi.

‘TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMAZSA GÜVENSİZLİK ORTAMI BAŞLAR’

Hükümetin açıklama yapmasını isteyen Aykut Erdoğdu, “Hükümet ise tüm bu olan biteni sadece seyrediyor. Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı ve dün gece yaşananları saniye saniye açıklamalıdır. Eğer kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmazlarsa bankacılık sistemimizde güvensizlik ortamı başlar ve bunun çok ciddi sonuçları olur” diye konuştu.

‘BASİT AÇIKLAMALARLA YAŞANANLAR GEÇİŞTİRİLEMEZ’

Soruşturma açılması gerektiğini belirten Erdoğdu, “Eğer insanımızın döviz ve banka sitemine olan güveninin sarsılmaması isteniyorsa hükümetin yapacağı açıklamanın yanı sıra derhal ilgili makamlarca soruşturma açılmalı ve tüm bu yaşananların hesabı sorulmalıdır. Burası çadır devleti değil, basit açıklamalarla dün gece yaşananlar geçiştirilemez” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER