Kulis: Süleyman Soylu Ankara'ya başkan adayı olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun milliyetçi oyların görece yüksek olduğu Ankara'dan belediye başkan adayı gösterileceği iddia edildi.

Kulis: Süleyman Soylu Ankara'ya başkan adayı olacak
AKP ile MHParasında sessiz seyreden yerel seçim planı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla ittifaka doğru evrildi. ittifakın gündeme gelmesinin ardından, İçişleri Bakanı Soylu'nun milliyetçi oyların görece yüksek olduğu Ankara'dan aday gösterileceği iddia edidli.


Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün kulis bilgilerine dayandırdığı haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir ittifakının en güçlü ismi olarak konuşulmaya başlandı.

Erddem Gül hbaeirnde şu ifadelere yer verdi: "MHP ’nin ittifak için verdiği açık çek, AKP’de ilk sonucunu adayların nitelikleri ve isimlerinde verdi. AKP , Meclis’teki sandalye sayısının 300’ün altında olması nedeniyle milletvekili ve bakanların yerel seçimlerde aday gösterilmesi konusunda bir süre tereddüt yaşadı. Ancak MHP’nin çıkışı, AKP açısından Meclis’teki bir kaç eksilmeyi önemsiz hale getirdi. Daha önce kulislerde ismi adaylar arasında geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir ittifakının en güçlü ismi olarak konuşulmaya başlandı. Soylu için AKP içinde İstanbul Büyükşehir adaylığı konuşulmuştu. Halen TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için isteksiz oluşu, Soylu’nun isminin gündeme gelmesine neden olmuştu. Ancak geriye doğru seçim sonuçları ve en son 24 Haziran sonuçları, Soylu için İstanbul vizesi vermedi. İstanbul’da HDP ve muhafazakârıyla, liberaliyle, solcusuyla her renkten Kürt oylarının çok yüksek oluşu, AKP ’de “İstanbul’da kazanamayacağı” görüşüne neden oldu. Bu nedenle Soylu için adres değişikliğine gidildi. Ankara’daki sonuçlar ve HDP ve Kürt, sol oyların daha düşüklüğüne karşın MHP ve her renkten milliyetçi sağ oyların çokluğu, son zamanlarda bu kesimlerde en çok sevilen isim olan Soylu’nun Ankara yürüyüşünü güçlendiren bir faktör olarak görüldü."

Haberde ayrıca, bir önceki hükümette bakan olarak görev yapan milletvekillerinin de yerel seçimlerde adaylığı tartışıldığı ifade edildi. AKP'nin Diyarbakır başta olmak üzere belediyeler için, tanınmış bakan ve milletvekillerini aday gösterebileceği, bu isimlerin sayınının 5’e kadar çıkabileceği de aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER