Aylık maske masrafı 300 TL'yi bulacak

Tüketici Dernekleri Federasyonu maske fiyatına tepki gösterdi: "20 kuruşluk maske 1 TL'ye satılacak, dört kişilik ailenin aylık maske masrafı 300 TL'yi bulacak."

Aylık maske masrafı 300 TL'yi bulacak
 Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen maskelerin 50 kuruşa satılması gerektiğini vurgulayarak, “Geçim sıkıntısına bir de maske yükü eklendi, 20 kuruşa mal edilen maske her yerde üst sınırdan beş misli fiyata yani 1 liraya satılacak. 4 kişilik bir ailenin maske gideri 300 lirayı buluyor” dedi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen maskelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Vargı maskenin tanesinin 20 kuruşa mal edildiğine dikkat çekerek, “Geçim sıkıntısına bir de maske yükü eklendi, 20 kuruşa mal edilen maske her yerde üst sınırdan beş misli fiyata yani liraya satılacak. 4 kişilik bir ailenin maske gideri 300 lirayı buluyor ” dedi.

Vargı, okullar açıldığında 4 kişilik ailenin günlük maske ihtiyacının 10’a kadar çıkacağının altını çizerek, “Mayıs ayı başında Açlık sınırı olarak tabir edilen dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 374 liraydı şimdi buna 300 lira maske parasının da eklenmesi gerekecek. Açlık ve yoksulluk sınırı hesaplamalarına korona maskesi de dahil edilsin” yorumunda bulundu.

Maskelerin ücretsiz dağıtılmasını bu yapılamıyorsa 50 kuruştan satılmasını isteyen Vargı, Tek kullanımlık maskeyi eve gelince yıkayıp yeniden kullanan ailelerin olduğunu belirterek, 1 liralık fiyatlandırmanın korona virüsü yayacağını da ekledi. (ANKA)


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER