Bakan Gül: Beyaz Toros'ları siyah Audi'lere taşımak isteyen zihniyet ile mücadele edeceğiz

Bakan Gül: Beyaz Toros'ları siyah Audi'lere taşımak isteyen zihniyet ile mücadele edeceğiz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz statükoyu, beyaz Torosları siyah Audilere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyet ile mücadele edeceğiz, reformları sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Gül: Beyaz Toros'ları siyah Audi'lere taşımak isteyen zihniyet ile mücadele edeceğiz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Önder 18. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Gül, "Statüko, beyaz Toros'ları ve faili meçhulleri sever ama biz statükoyu, beyaz Toros'ları siyah Audi'lere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyet ile de mücadele edeceğiz, reformları sürdüreceğiz" dedi. 

'KÜRESEL ANLAMDA HAYKIRAN BİR TÜRKİYE VAR'

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kurultayda konuşan Gül, "Bugün Türkiye, her platformda ve zeminde adaleti, merhameti haykırmaktadır. Küresel adaletsizliğe karşı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye, sesini, sözünü yükseltmektedir. 'Dünya beşten daha büyüktür' diyerek bu adaletsizliği küresel anlamda da haykıran bir Türkiye vardır ve sesini daha güçlü bir şekilde yükseltmeye devam edecektir" 

'TÜRKİYE DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLECEK BİR ÜLKEDİR'

Kimsenin inancından, kılık kıyafetinden dolayı farklı bir muameleye tabi tutulması için önemli adımlar attıklarını söyleyen Gül, "Bugün Türkiye, dünyada parmakla gösterilecek bir ülkedir. Elbette çok önemli adımları attık. Kendi silahını üreten, aşını kendi toprağından çıkaran, sanayisiyle, üniversiteleriyle geleceğe güvenle bakan, devleti ve milleti el ele olan bir ülkeyiz" dedi.

'STATÜKOYU 2023'LERE TAŞIMAK İSTEYEN ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Statüko ile mücadele ettiklerini söyleyen Gül, şöyle konuştu: "İnancı, düşüncesi, mezhebi, siyasi görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun, devlete düşen, yaşam tarzına, bu inanca saygı göstermesi ve bu yaşayışı güvence, teminat altına almasıdır. Başı örtülü, başı açık, şu mezhep, bu mezhep, su siyasi görüş, bu inanç, ne olursa olsun devlete düşen bu özgürlükleri teminat altına almaktır. Önümüze düşen bir görev de tüm bu hak ve özgürlüklerin, bir siyasi parti verdiği için değil, insanlığın doğuştan kazandığı bir hak olduğunu yeni bir anayasayla taçlandırma sorumluluğudur."

'STATÜKO BEYAZ TOROSLARI SEVER'

"Reform irademizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz" diyen Gül son olarak şöyle devam etti: "Birileri statükodan memnun olur. Neden? Statüko onların mesleğidir, statüko onların ekmek kapısıdır ama statüko ile de mücadele edeceğiz. Statüko, beyaz Toros'ları ve faili meçhulleri sever ama biz statükoyu, beyaz Toros'ları siyah Audi'lere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyet ile de mücadele edeceğiz, reformları sürdüreceğiz. Yeni anayasayı milletimizle beraber yapacağız." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER