Babacan'dan geçiş dönemi mesajı: Türkiye'yi, öfkeye teslim etmeyeceğiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidar ortaklarıyla en kısa sürede vedalaşacaklarını ifade etti. İlçe binası açılışında konuşan Babacan “Türkiye’yi, öfkeye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Babacan'dan geçiş dönemi mesajı: Türkiye'yi, öfkeye teslim etmeyeceğiz

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Avcılar ilçe binasının açılışında konuştu. Sabah saatlerinde Garip Dede Dergâhı Vakfı’nı ziyaret ettikten sonra Avcılar’da halka seslenen Babacan şu ifadeleri kullandı:

'EN KISA ZAMANDA İKTİDAR ORTAKLARIYLA VEDALAŞACAĞIZ'

“Türkiye bir yol ayrımına geldi. Artık dönülmez akşamın ufkundayız. İktidar ortakları seçim matematiği işine başladı. Ne zaman ki mevcut kurallarla seçimi artık kazanamayacaklarını anlarlar, o zaman kanunlarla oynamaya başlarlar. Hangi iktidar seçim mühendisliğine başladıysa, halkımız bunun çarpmasını da bölmesini de toplamasını da sandıkta onlara öğretti. Yine öğretir. En kısa zamanda iktidarın büyük ve küçük ortaklarıyla vedalaşacağız. Direksiyona geçip Türkiye’yi hızla huzura, barışa ve adalete götüreceğiz. Türkiye’yi, öfkeye teslim etmeyeceğiz. Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gücü ele geçirenin zayıfı ezdiği, nöbetleşe zorbalığın hüküm sürdüğü bir Türkiye’ye, bir daha asla izin vermeyeceğiz. Adaletsiz hesaplaşma huzur getirmez. Biz bu lanetli yola girmeyeceğiz. Ülkemizi intikamdan, rövanştan beslenen azgın bir azınlığa bırakmamakta da kararlıyız.”

'DEVLETİN HER KADEMESİNİ HER KİMLİKTEN VATANDAŞIMIZA AÇACAĞIZ'

“Devletin her kademesini her kimlikten vatandaşımıza açacağız. Bu sabah Alevi vatandaşlarımızın derneğine uğradık. ‘Türkiye’de 900 küsur kaymakam var, bir tane Alevi kaymakam olmaz mı?’ dediler. Bu ayrıştırıcı yönetim zihniyetini tarihe gömeceğiz. Liyakati esas alacağız, tek tipçi zihniyete son vereceğiz.”

'DİNDAR VATANDAŞLARA GÖNDERMELER YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ'

“Neredeyse her millî bayramımızda Türkiye’nin dindar insanları adeta bir sınava çekiliyor. Gözümüzden kaçmıyor. Laiklik ilkesini yıllarca çarpıtan zihniyet hak ve özgürlükler üzerinde kurduğu baskıyla, laiklik kavramını bir süre lekeledi. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlayanlar, yanlış anladıkları laiklik kavramının arkasına yıllarca sığındılar. Aynı zihniyet, arada sırada inançlı vatandaşlarımıza da göndermeler yapıyor. Millî günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin.”

ERDOĞAN’A OY VEREN SEÇMENE SESLENDİ

Oyunu daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a veren seçmenlere ayrıca seslenen Babacan şunları söyledi:

“AK Parti’nin, Sayın Erdoğan’ın artık yazacak yeni bir hikayesinin kalmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Ben de sizlerin tertemiz duygularınızın hiçbir zaman eksilmediğini, eksilmeyeceğini biliyorum. İktidarın bu ağır yükünü sineye çekmekten usandığınızın farkındayım. Artık işler değişiyor; gelin, yepyeni bir birliktelikle umut olalım; Türkiye’ye deva olalım. Senelerce mücadele ederek kazandığımız hakların hepsinin teminatı biziz. Kazanılmış haklardan tek bir gram dahi eksilmesine müsaade etmeyiz ancak gasp edilen hakların iadesi için sonuna kadar çalışırız.” / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER