Bakanlar ve ailelerine ömürlük sağlık hizmeti

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu torba yasa teklifinde, bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti sağlayacak olan bir madde de yer aldı. Bu kişilerin sağlık giderleri ise cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak.

Bakanlar ve ailelerine ömürlük sağlık hizmeti
AK Parti milletvekilleri TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifi verdi. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bir dizi değişiklik öngören teklifteki maddelerin arasına, ‘Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti’ maddesi de eklendi.

Torba teklifin 47’nci maddesine göre Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek.

Bu isimlerin, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER