Balbay Yemin Etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, dün tahliye olmasının ardından bugün Meclis’e giderek milletvekili yeminini etti.

Balbay Yemin Etti
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, özgürlüğe kavuşmasının ardından bugün Meclis’e giderek yemin etti ve resmen milletvekilliğine başladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak Balbay’ın böyle bir günde yemin etmesinin anlamına dikkat çekti ve tutuklu bulunan diğer vekillerin de Meclis’te olması gerektiğini söyledi.

Radikal’den Rıfat Başaran’ın haberine göre, Balbay’ı yemin töreninin ardından ilk kutlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Belma Satıroldu.

Balbay’ın yeminini bakanlar arasından sadece Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanalkışladı. AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile de tokalaşan Balbay, daha sonra CHP sıralarına gitti.

Bu sırada konuşmak için kürsüye çıkan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kürsü yanındaki merdivenlere oturarak Balbay’ın CHP’lilerle tebrikleşmesini bekledi.

Balbay da tebrikleşmenin ardından Kaplan’a beklediği için teşekkür etti.

BDP’li vekiller Balbay yerine oturduktan sonra tek tek yanına giderek kendisini kutladılar.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2013, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER