Balbay'dan Ahmet Hakan'a tepki: Neyi anlamadınız?..

Ahmet Hakan'ın İYİ Parti temsilcisine ısrarla "CHP ile ittifakınız ne zaman bozulur" sorusunu yöneltmesi, CHP'li Mustafa Balbay'ın tepkisine neden oldu. Balbay, Ahmet Hakan'ın tepkisi üzerine "50 kez sordunuz neyi anlamadınız" çıkışında bulundu.

Balbay'dan Ahmet Hakan'a tepki: Neyi anlamadınız?..
Ahmet Hakan’ın CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında tansiyon yükseldi. Hakan’ın, konuk ettiği İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’na defalarca yönelttiği CHP’yle ittifak sorusuna Balbay’ın müdahalesi üzerine ikili arasında karşılıklı diyaloglar oluştu.


Ağıralioğlu’nun “Biz CHP ile katolik nikahı kıymadık” açıklamasını hatırlatan Ahmet Hakan, “CHP ne yaparsa sizin bardağınızı taşırır?” diye sordu. Ağıralioğlu “HDP ile ittifak yaparsa biz olmayız” yanıtı verdi. Hakan aynı konuya ilişkin arka arkaya benzer sorular yöneltince Balbay’ın tepkisini çekti.

Programdaki diyaloglar şöyle:

Ahmet Hakan: Seçim ittifakı devam ediyor. Fakat niye orada Katolik nikahı deme ihtiyacı hissediyorsunuz?

Yavuz Ağıralioğlu: CHP’nin HDP’ye adımlarını görüyoruz. Bu adımları görüyoruz.

Ahmet Hakan: Hassasiyetlerimizin görülmesi lazım demişsiniz. Şimdi soru şu CHP ne yaparsa sizin bardağınız taşar?

Yavuz Ağıralioğlu: Bu hataya düşmesinler diye tedbir alma cümlesi. Bir taraftan AK Parti’ye 2002 ayarlarını hatırlatıyorum. Aynı şeyi CHP’ye yapıyorum.

Ahmet Hakan: AK Parti’ye hatırlatmak zorundasınız zaten. O iktidar, siz muhalefetsiniz ama aynı ittifak çerçevesinde bulunduğunuz bir partiyi ikaz ediyorsanız bu ittifakın geleceği açısından bir sorun haline gelebilir.

Yavuz Ağıralioğlu: Gelebilir, takdir edersiniz aynı siyasi gelenekten gelmiyoruz.

Ahmet Hakan: Ben sizden şu açıklıkta bir cümle bekliyorum…

Yavuz Ağıralioğlu: “Biz HDP ile devam edelim” derlerse biz yokuz.

Ahmet Hakan: Bu ne demek?

Yavuz Ağıralioğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP bizim müttefikimiz” derlerse biz olmayız.

(Diğer konuklar söz almaya çalışıyor…)

Ahmet Hakan: Az önce çok önemli bir açıklama yaptınız. Altını çizmek istiyorum. Diyorsunuz ki önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP aday göstermeyip CHP ile yan yana gelirse biz yokuz.

Mustafa Balbay: Bir dakika

Ahmet Hakan: Bir şey soruyorum, önce anlayalım.

Mustafa Balbay: Anlamadınız mı şimdiye kadar? 50 kez kez sordunuz şimdiye kadar. Zorlamayın o kadar ama 50 kez sordunuz.

Ahmet Hakan: Mustafa Bey çok teessüf ederim. Ben gazeteciyim netleştirmek istiyorum. Ben gazetecilik yapıyorum. Bana ne CHP, İYİ Parti ayrılmış ayrılmamış. 40 kez sorarım çünkü netleştirmedi. Bu sizin aranızı açmak mı oluyor? Bir taraftan iktidar kanadına laf edilemiyor, muhalefete laf edilemiyor. Ne yapacağız biz şimdi? Beni haksızca itham ettiniz.

Mustafa Balbay: 50 kez aynı soruyu soruyorsunuz. Bir eleştiri kabul eder misiniz?

Ahmet Hakan: Soru sorduğum için kabul etmem.

Mustafa Balbay: Soru sorduğunuz için değil aynı soruyu sorduğunuz için.

Ahmet Hakan: 50 kere sorarım çünkü beyefendi manşetlik bir bilgi verdi ama siz feveran ederek bu bilginin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER