Barzani: Fransa ile ilişkiler daha da ilerlemeli

Mesud Barzani, Irak Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması gerektiğini söyledi.

Barzani: Fransa ile ilişkiler daha da ilerlemeli
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı Mesud Barzani, Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominik Mas’ı kabul etti.

Pirmam’da gerçekleşen görüşmede, Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominik Mas, Kürdistan Bölgesi’ndeki görevinin sona erdiğini belirterek Barzani’ye teşekkür etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla Barzani’yi tebrik eden Mas, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluş yıl dönümü ve Barzani’nin doğum günü dolayısıyla şahsı ve Fransa yönetimi adına ayrıca tebriklerini sunduğunu ifade etti.

Fransa ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin önemine değinen Mas, geçtiğimiz yıllarda ikili ilişkiler için ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi halkına da müteşekkir olduğunu vurgulayan Mas, Kürdistan’ı hiçbir zaman unutmayacağını dile getirdi.

Mesud Barzani ise, Kürdistan ile Fransa arasındaki ilişkilerin gerekliliğine değinerek, dostluğa dayalı ikili ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini belirtti.

Fransa’nın Kürdistan halkına verdiği değerin önemli olduğunun altını çizen Barzani, Mas’a yeni görevinde başarılar diledi.

Görüşmede, Erbil ile Bağdat arasındaki görüşmeler de gündeme geldi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER