Başbakan Yıldırım'dan Musul harekatı açıklaması

Musul Operasyonu kapsamında şu an için Türkiye’nin kara harekatı içerisinde aktif olarak yer almasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Musul operasyonunda hava unsurları arasında Türkiye yer alacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Musul harekatı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, AKP 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Savunma Bakanı Carter’ın açıklamaları sorulan Yıldırım, Musul Operasyonu kapsamında Türkiye’nin kara harekatı içerisinde aktif olarak yer almasını gerektirecek bir durumun şu an için söz konusu olmadığını söyledi. Binali Yıldırım, “Musul operasyonunda hava unsurları arasında Türkiye yer alacak. Bunda mutabakat sağlandı” dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyşe:

"Başika'daki askeri varlığımıza yönelik Bağdat ileri geri açıklamalar yapıyor. İç siyaset sebebiyle veya başka ülkelerin yönlendirmesiyle Irak rahatsız edici ifadeler kullanıyor. Amaç DEAŞ'ı Irak'tan temizlemekse bizim Başika'daki üssümüz bunu yapıyor. Irak'ın bize teşekkür etmesi lazım.”

“Irak bize laf edeceğine önce alçak, bölücü PKK'ya yataklık yapmasınlar. Önce ülkelerine sahip çıksınlar. Ülkelerindeki terör örgütlerini zapturapt altına alamıyorlar, Türkiye’ye kafa tutmaya kalkıyorlar.

“TÜRKİYE OLMADAN BU BÖLGEDE PLAN YAPMAK AKLA ZİYAN BİR ŞEYDİR”

“Türkiye olmadan bu bölgede plan yapmak akla ziyan bir şeydir. Bu bölgeyle alakası olamayanlar masada yer alacak Türkiye yer almayacak; böyle bir durum söz konusu olamaz. Buralar hâlâ Misak-ı Milli sınırları içindedir."

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI İHTİMALİ

"Yapacağımız değişiklik tek bir sefer olacak. Türkiye yaz boz tahtası değil. Düşünelim bir kez karar verelim" dedi ve buna sıcak bakmadıklarını kaydetti. Yıldırım, "Başkanlıkta parti var partinin başkanı olacak. Başkasının tipi bize yakışır mı biz kendi tipimizi uygulayacağız. Çok düşüneceğiz, istişare yapacağız. Yapabildiğimiz kadar herkesi kucaklayan bir anayasa yapacağız."

CHP'YE ÇAĞRI

"Sayın Kılıçdaroğlu'na da çağrı yapıyorum; milletin iradesinden üstün irade yoktur. Halkın kararından endişe etmek buna karşı durmak gereksizdir. Türkiye'nin büyük hedeflerinde küçük hesapları parti hesaplarını bir kenara bırakmamız gerekiyor. CHP'nin yaptığı budur. Önyargılarını kıramıyorlar. Milletin önüne götüreceğiz buna tereddüt yok" 

"HDP İLE HANGİ ORTAK PAYDADA BULUŞACAĞIZ?"

"Siyasi bir parti düşünün terör örgütü ile arasına mesafe koymuyor aksine hareketleri ile destek veriyor. Bu şartlar altında HDP ile hangi ortak paydada buluşacağız? Geçen gün Kandil'de terör örgütü ile yan yana fotoğrafları yayınlandı. Bu milletin öfkesini test etmeye kalkmasınlar."

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER