Zaharova: Dışişleri sitesi hiçbir zaman hacklenmedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, CNN'in iddialarının aksine, Rus Dışişleri'nin güncel internet sitesinin hiçbir zaman hacklenmediğini açıkladı.

Zaharova: Dışişleri sitesi hiçbir zaman hacklenmedi

Kendisine 'Jester' adını veren bir internet korsanı, cumartesi günü Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda Rusya Dışişleri Bakanlığı'na ait resmi internet sitesini hacklediğini iddia etmişti. Jester'ın mesajında paylaştığı linki tıklayanlarsa "Yoldaşlar. Rusya Dışişleri'nin internet sitesinin sizlere önemli mesajlar ileten rutin programına ara verdik" şeklinde bir yazıyla karşılaşmıştı.

Jester CNN'e yaptığı açıklamadaysa saldırıyı yapmaya, Washington merkezli DNS sağlayıcı Dyn'e yönelik siber saldırının ardından karar verdiğini söylemişti. CNN'in haberleştirdiği bu iddialar Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından reddedildi.

Zaharova Facebook hesabından paylaştığı mesajda, "CNN'in ABD'li bir internet korsanı tarafından hacklendiğini söylediği Rus Dışişleri sitesi normal şekilde çalışıyordu ve çalışıyor. Hacklenen siteyse Bakanlık'ın uzun zamandır kullanılmayan eski sitesi" ifadelerini kullandı.

'CNN DOĞRULANMAMIŞ BİLGİLERİ HABERLEŞTİREMEZ, ÖYLE DEĞİL Mİ?'

Öte yandan CNN'in Rus Dışişleri'nin güncel sitesine düzenlendiği iddia edilen siber saldırıyı haberleştirmeden bilgi almak için Bakanlık'a başvurmadığını belirten Zaharova, "Demek ki ellerinde, bunun ABD'li bir internet korsanı tarafından yapıldığı konusunda çok sağlam kanıtları vardı. Zira CNN (yayın politikası gereğince) doğrulanmamış bilgileri haberleştiremez, öyle değil mi?" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER