BDP'nin 3. Olağan Kongresi başladı

BDP'nin "Demokratik özerklik ile özgür yaşamı inşa ediyoruz" şiarıyla parti adı, amblem, tüzük ve program değişikliğiyle yeniden yapılanma kongresi başladı.

BDP'nin 3. Olağan Kongresi başladı
BDP'nin "Demokratik özerklik ile özgür yaşamı inşa ediyoruz" şiarıyla parti adı, amblem, tüzük ve program değişikliğiyle yeniden yapılanma kongresi başladı. 


BDP'nin "Demokratik özerklik ile özgür yaşamı inşa ediyoruz" şiarıyla gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi, İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) başladı. Dönüşüm ve yeniden yapılanma kongresi olacak olan bu kongrede BDP'nin adı ve ambleminin yanısıra tüzük ve programında da değişiklikler olacak. 

Kongrenin gerçekleştirildiği salona Türkçe ve Kürtçe “Ji bo jiyaneke azad û wekhev ji Ocalan re azardî-Özgür ve eşit bir yaşam için Öcalan’a özgürlük”, “Ji bo Rojavaya xweser em dest bidin destê hev- Özgür Özerk Rojava için el ele”, “Özgür kadın demokratik ulus”, “Jibo azadiya Rêber Apo metînderî bişkîne xweserî ava bike” yazılı pankartlar asıldı. Kongre salonunun bulunduğu caddenin üzerine “BDP 3. Olağan Kongresi’ne hoş geldiniz” pankartı ile BDP bayrakları asıldı.

Kongrede Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez de unutulmayarak, fotoğrafları asıldı. Ayrıca sahneye de sinevizyonla PKK liderii Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı yansıtılırken, sahnenin yan tarafında büyük bir resmi asıldı.  

Kongreye BDP'nin yeni Eşbaşkan adayları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Demir Çelik, Adil Zozani, Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan, Hasip Kaplan, Esat Canan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Van İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav ile Veysel Keser, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Siirt eski Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay, konuklar ve delegeler katıldı. 

DİVAN EŞBAŞKANLIĞI

Kongrede bir ilk gerçekleştirilerek Divan Eşbaşkanları seçildi. "Bijî serok Apo" sloganının atıldığı kongrede, divan oluşumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. 

Kongre, konuşmalarla devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER