Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Disk'i Ziyaret Etti

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (DİSK) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Disk'i Ziyaret Etti
Demirtaş'a HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen eşlik etti. DİSK yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçileri sonrasında Türkiye'de yeni bir siyasi durumla karşı karşıya kalınabileceğini belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Seçimlerin halk oyuyla belirlenmesi fiilen bir başkanlık sistemi yaratabilir. AKP'nin 12 yıllık baskıcı zihniyetinin başkanlık sistemi gibi bir beklentisi var. AKP kadroları tarafından oluşturulmayı beklenen yeni devlet sistemine karşı duracağız" dedi. 


Beko, seçilecek olan cumhurbaşkanının işçi sınıfının gelişimine kaktı sağlayarak, demokratik cumhuriyetin oluşmasının önünü açması gerektiğini dile getirdi. 

Demirtaş ise, kendisinin bir işçi ailesinden geldiğini ve bulunduğu siyasi hareketinde işçi sınıfının mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. AKP hükümetinin İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Demirtaş, "Roboski'yle ilgili acımasız açıklamalar yapmış, Soma ile ilgili tuhaf açıklamalar yapmış, Gezi'de katledilen çocuklara meydanlarda neredeyse alkış tutturmuş bir Başkanın Filistin'le ilgili açıklamaları tabii ki ciddiye alınmaz" dedi. 

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Musul'da Başkonsolosluk görevlileri ile ailelerini rehin alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik tutumuna da tepki göstererek, "Başbakan IŞİD'e neredeyse ricada bulunuyor. 'Allah'a inanıyorlarsa onları serbest bıraksınlar' diyor. 'Allah'a inanıyorsanız' dediği kişiler, insanların kafasını kesip, görüntülerini çekerek top oynayıp, dünyaya yayan kişiler. Adıyla sanıyla anmaya cesaret bile edemiyor. 'IŞİD terörist grubu' diyemiyor. Ama, ekmek almaya giderken öldürülen Berkin Elvan'a, Ali İsmail Korkmaz'a 'terörist' diyebiliyor. İşte bu dış politikada sıfırlanan kredilerin nedenidir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterilme usullerinin daha geniş olmasının demokrasinin gereği olduğunu ifade eden Demirtaş, "Keşke çok sayıda parti programı seçmenin huzuruna çıksaydı. 2 çizgi, 3 aday var. Doğru olan halkın kendi imzalarıyla aday gösterilmesi. Halkın huzuruna çıkan 3 aday da toplumsal kesimlerin yüzde yüzünü kapsamıyor, farklı toplumsal kesimler mutlaka başka bir aday görmek isterdi. Bu hak toplumsal kesimlerin elinden alınıyor" diye konuştu. 

Devrim ve demokrasi mücadelelerinin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bitmeyeceğini söyleyen Demirtaş, DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'i anarak, "Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelede Rahmetli Kemal Türkler'in emekleri, değerleri vardır. Biz onların emeklerini, değerlerini mahcup etmemeye çalışacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Demirtaş, DİSK şahsında sendika üyelerine, sendikalı olmayan işçilere, iş bulamayan işçilere seslenerek, "Üreten bizsek yönetende biz olacağız. Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu daha mümkün hale gelmiştir" dedi.

Demirtaş DİSK ziyaretinin ardından, TTB, Mazlum-Der ve TBB'yi de ziyaret edecek. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER