Demirtaş TTB'yi ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında DİSK ve BDP 3. Olağan Kongresi'ne ziyaretinin ardından, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Beyazıt İlhan ve TTB Yönetim Kurulu ile TTB Genel Merkezi'nde görüşme yaptı.

Demirtaş TTB'yi ziyaret etti
HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında DİSK ve BDP 3. Olağan Kongresi'ne ziyaretinin ardından, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Beyazıt İlhan ve TTB Yönetim Kurulu ile TTB Genel Merkezi'nde görüşme yaptı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen'in de katıldığı toplantının ardından Demirtaş ve İlhan seçim sürecine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. 


Şimdiye kadar ziyaret ettikleri tüm emek ve demokrasi örgütlerinin kaygılarının aynı yönde olduğunu söyleyen Demirtaş, Türkiye'nin gün geçtikçe otoriterleştiğini ve demokratik yolların sürekli kapandığını belirtti. Demirtaş, adil ve eşit bir seçim olması gerektiğinin altını çizerek, "Bizim arzumuz cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üslup ve adaylar arasındaki rekabet bakımında yeni bir tarz yaratmasıdır" dedi. 

Seçimlerinin eşit ve adil bir biçimde ilerlemediğinin en büyük göstergesinin TRT'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında diğer tüm adaylara neredeyse yer vermemesi olduğunu belirten Demirtaş, "Başbakan'a 533 dakika yer vermiş, Bana ise sadece 44 saniye, oda yakınlarımın taziye haberi. TRT'nin bu tutumu Anayasa'ya aykırıdır. TRT'nin haber müdürlerine, yöneticilerinin şahsına tazminat davları açacağız. O paraları ceplerinden ödeyecekler" diye konuştu. Demirtaş, ziyaret ettikleri kurumların sorunları olduğu ve seçim sürecinde bununda duyulmasını istediğini ancak, TRT başta olmak üzere merkez meydanını tutumundan ötürü, sorunların yansımadığını dile getirdi. 

Demirtaş'ın ardından konuşan İlhan ise, Türkiye'nin katliamlarla dolu bir ülke olduğunu ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüksek beklentilerinin olduğunu kaydederek, "Savaşa, silaha ayrılan bütçelerin sağlığa, eğitime ayrılmasını istiyoruz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER