YPG'li Kapalak ve Arslan toprağa verildi

Kobanê’de 8 Temmuz’da Ebu Sura Köyündeki askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren YPG Komutanlarından Fazıl Kapalak (Kendal Dewran) memleketi Hakkari’de toprağa verildi.

YPG'li Kapalak ve Arslan toprağa verildi
Rojava’nın Kobanê kantonundaki IŞİD saldırısı sonucu yaşamını yitiren YPG Komutanlarından Fazıl Kapalak Hakkari’de, YPG savaşçılarından Mustafa Aziz Arslan ise Suruç’ta on binlerin katıldığı cenaze törenleriyle son yolculuğuna uğurlandı.


Kobanê’de 8 Temmuz’da Ebu Sura Köyündeki askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren YPG Komutanlarından Fazıl Kapalak (Kendal Dewran) memleketi Hakkari’de toprağa verildi.

Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından binlerce kişi tarafından alınan Kapalak'ın cenazesi, sarı, kırmızı, yeşil flamalar, YPG, PKK, KCK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının taşındığı bir yürüyüşle Şehitlik Mezarlığı’na götürüldü.

Yürüyüş sırasında “Gençler Rojava’ya özgür toprakları savunmaya” yazılı pankart taşındı.

Sümbül Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'nda sona eren yürüyüş ardından Kapalak’ın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan MEYADER Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Rojava için seferberlik çağrısına dikkat çekti. “Kendal arkadaşımızı 40 bini aşkın insanla son yolculuğuna uğurluyoruz. Colemêrg halkı evladını bağrına basmıştır. Kendal komutan gibi yürekli, cesur bir arkadaşımız olduğu müddetçe Kürt halkı her zaman ayakta ve seferberlik ruhunu kaybetmeden dimdik duracaktır. Komutanlarımız Kendallar, Agitlerdir ve direniş ruhunu olanlardan alıyoruz" diye konuştu. 

Cenaze törenine katılanlar konuşmalar ardından BDP il binası önündeki taziye çadırına yürüdü.

ARSLAN SURUÇ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Kobanê’nin Zormixar köyündeki çatışmalarda yaralanan ve Urfa’da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mustafa Aziz Arslan (Deniz Cudi) 10 bini aşkın kişi tarafından Urfa’nın Suruç ilçesinde toprağa verildi.

Rojava'nın Kobanê Kantonu direnişinde yaralanan ve Urfa'da yaşamanı yitiren YPG'li Mustafa Aziz Arslan, 10 bini aşkın kişi tarafından Suruç'ta toprağa verildi. Cenaze töreninde Arslan'ın tabutunu gençler taşırken, "Ya duvarları yıkacağız ya da Bakur'u Rojavalaştıracağız" pankartı dikkat çekti.

Suruç Devlet Hastanesi’ne getirilen Arslan’ın naaşı KCK bayrağına sarılı tabuta konularak ilçe mezarlığına doğru yola çıkarıldı.

"Berxwedana Rojava berxwedana neteweyî ye", "Kobanê dergûşa meşa azadiyê ye", "Ya duvarları yıkacağız ya da Bakur'u Rojavalaştıracağız", "Destansı yürüyüşün özüdür Rojava" ve "Şoreşa Rojava navnişana azadiya serokatiyê ye" pankartlarının taşındığı yürüyüşte, Arslan'ın tabutunu gençler taşıdı.

Arslan’ın naaşı ‘Şehid namirin’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Arslan toprağa verildikten sonra kitle, "Çerxa şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Daha sonra konuşan Arslan'ın annesi Emine Arslan, oğlunun halk ve ülkesi için yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Bu yüzden oğlum tüm Kürdistan'ın şehididir. Ülkesi, toprağı için şehit düştü" dedi. BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, çetecilerin Karkamış sınırından elini kolunu sallayarak gidip geldiklerini, lojistik destek sağlandığını belirtti.

Urfa HDP Milletvekili İbrahim Ayhan da Kürt halkına başsağlığı dileyerek, "Bize düşen Mustafa'nın kahramanca direnişine sahip çıkmaktır. Onun ideallerini gerçekleştirmeye söz veriyoruz. Kürt halkı özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi. Son olarak konuşan geçtiğimiz gün yaralı olarak getirilen Rojavalı Cihan ve Fatma Faris kardeşlerin diğer kız kardeşi Mizgin Faris, "Özgürlük ağacı kanla sulanmadıkça yeşermez. Deniz yoldaşın anısına bağlı kalacağız. Önder Apo'nun başı sağolsun" dedi.

Konuşmalardan sonra tören son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER