BDP'nin Derecik'te seçim çalışmaları sürüyor!

Yerel yönetim seçimlerine hazırlanan BDP, Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik (Rubarok) beldesinde seçim çalışmalarını hızlandırdı.

BDP'nin Derecik'te seçim çalışmaları sürüyor!
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER  

Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP Genel Merkez çalışanları, Derecik Beldesi eş başkan adayları Şükrü Kaya, Berivan Avcı ve BDP ilçe ile BDP belde yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında köyleri zyaret etti. Ziyarette bölge milletvekilleri ve adaylar tek tek vatandaşlarla ilgilenirken, halkın ilgisinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Seçim çalışmaları hakkında Şemdinli Haber'e açıklamalar da bulunan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani; "biz Rubarok'ta ev ev bütün köyleri ziyaret ediyoruz. Burada herkese ulaştık. Milletvekillerimiz ile Genel Merkez çalışanlarımız ve eş başkan adaylarımız ile birlikte seçim çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hakkari'de genel idamız 8 belediyenin de BDP'nin alacağı yönündedir. Ak Parti'de olan Rubarok ve Durankaya beldemizin belediyelerini de halk iradesine teslim edeceğiz. Rubarok'ta genel anlamda halk iradesine katılacaktır. Burada gözlemlediğimiz kadarıyla şuana kadar halkın % 70 iradesinden yanadır" dedi.

BDP Leyla Zana İle Rubarok’a çıkarma yapacak

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani açıklamasının devamında, "halktan muazzam bir karşılama var. Seçim çalışmalarımız kapsamında köylerde hasta ziyaretleri gerçekleştirip, düğünlere katıldık. Seçim çalışmalarının yanı sıra Newroz kutlamaları da var. Rubarok halkımız ile 24 Mart Pazartesi günü Newroz kutlaması yapacağız. Newroz kutlamasına Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın Leyla Zana ile beraber bölge milletvekillerimiz de katılacaktır. Tüm Şemzînan ve Rubarok halkımızı 24 Mart'ta Rubarok'ta yapacağımız Newroz kutlamasına bekliyoruz" dedi.

Zozani: "Barzani'ye yönelik dezofarmosyon izleniyor"

Zozani devamla; "bilindiği üzere Rubarok, Kürdistan tarihinde önemli bir yere sahip. Hem stratejik hem de konum itibarıyla önemli bir yer. Rubarok Kürt ulusal mücadelesinde bedel ödemiş bir yer. Rubarok halkı 30 Mart günü bu bedelini alacak. Barzani’ye yönelik dezofarmosyon izleniyor. Bazı sistem yanlısı sistem kapısından geçenler Rubarok halkının iradesini kırmaya çalışıyorlar. Barzani ağzından yalandan haber salıyorlar. Şunu bilsinler ki, Rubarok halkı kendi iradesine sahip çıkacaktır" dedi.  







Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER