Berat Albayrak haberine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin habere, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Berat Albayrak haberine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası
Birgün gazetesinin “Albayrak nereye o oraya” başlıklı haberine “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından açılan soruşturma, haberi yapan muhabir Nurcan Gökdemir’e dün tebliğ edildi ve yedi gün içerisinde ifade vermesi istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin haberde, Albayrak’ın danışmanı Medet Nebi Yanık’ı bakanlık değiştirirken de yanında görevlendirmesi ele alınıyordu.

Soruşturmaya konu olan, “Albayrak nereye, o oraya” başlıklı haberde; Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde danışmanı olan Yanık’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda da “üst yönetimin üstünde” bir göreve getirdiği belirtilmişti.

ERDOĞAN’IN ADI BİR YERDE ‘AKRABA’ OLARAK GEÇİYOR

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi ise sadece bir yerde geçiyor. O bölüm şöyle: “Her dönem Berat Albayrak’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Medet Nebi Yanık, AKP’li Güneysu eski Belediye Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanlığı’na getirilen Ahmet Minder’in kızı Handenur ile evlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası olan Ahmet Minder’in bir diğer kızı Saadet Nur Minder de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu ile evlendi.”

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER