Instagram HDP milletvekillerinin hesaplarını kapattı

HDP'nin 4 Kasım'a ilişkin hazırladığı "Faşizme geçit yok, HDP zindanlara sığmaz" görselini paylaşan milletvekili Serpil Kemalbay ve Ayşe Acar Başaran’ın Instagram hesapları kapatılırken, vekil Ebru Günay’ın hesabında ise görsel kaldırıldı.

Instagram HDP milletvekillerinin hesaplarını kapattı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin 4 Kasım’a ilişkin hazırladığı, üzerinde “Faşizme geçit yok, HDP zindanlara sığmaz” görseli, şikayet üzerine Instagram tarafından “topluluk kurallarına” uymadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Ayrıca, HDP’li vekiller Serpil Kemalbay ve Ayşe Acar Başaran’ın instagram hesapları ise kapatıldı. Milletvekillerin hesaplarını açma talebine ise henüz yanıt verilmedi.

4 KASIM’DA NE OLDU?

4 Kasım 2016 gecesi, yapılan bir ortak operasyonda HDP eş başkanları ve grup başkan vekillerinin olduğu 14 milletvekili, evlerine yapılan bir operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Ankara milletvekilli Sırrı Süreya Önder, Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Ziya Pir adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Çağlar Demirel, Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Selma Irmak, Ferhat Encü, Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin milletvekili Gülser Yıldırım tutuklandı.

Aynı operasyon kapsamında Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan da iki gün sonra tutuklandı.

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü, Burcu Çelik, Abdullah Zeydan ile birlikte şu an tutuklu olan HDP’li sayısı dokuz.

Yargılandıkları bazı dosyalardan hapis cezası alan HDP milletvekilleri ise İdris Baluken, Ferhat Encü, Çağlar Demirel, Abdullah Zeydan ve Figen Yüksekdağ.

Tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ ve Ferhat Encü ile birlikte milletvekilliği düşürülen diğer isimler ise şöyle: Tuğba Hezer, Faysal Sarıyıldız, Osman Baydemir, Leyla Zana, Besime Konca, Nursel Aydoğan, İbrahim Ayhan, Ahmet Yıldırım.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER