Binali Yıldırım: TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceğim

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Yıldırım, adaylık başvurusu yapıldıktan sonra TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyledi. Yıldırım, "Bu istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. Bizim İstanbul'un geleceğini, sorunlarını konuşmamız lazım" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım: TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceğim
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Adayı Binali Yıldırım, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra TBMM Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı. Yıldırım, “Adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevini bırakacağım” dedi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te Buket Aydın’ın sunduğu 40 programına konuk oldu. TBMM Başkanı görevinden istifa edip etmemesi gerektiğiyle ilgili tartışmalara değinen Yıldırım, “Bu istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. Bizim İstanbul’un geleceğini, sorunlarını konuşmamız lazım” diye konuştu.

Resmen aday olmadığını söyleyen Yıldırım, “Partim aday göstereceğini açıkladı. Yapılmayan bir işlem üzerinden tartışmanın gidiyor olması çok rahatsız edici. Kararımı verdim, adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevini de bırakacağım. Ben bıraktığım yere tekrar dönüp bakmam. Hayatım boyunca bıraktığım yeri tekrar yönetmeye kalkmadım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibariyle tamamdır” diye konuştu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER