Maduro: Trump mafyaya beni öldürme talimatı verdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro: ABD Başkanı Donald Trump beni öldürmek için talimat verdi. Uluslararası arabulucular katılırsa muhalefetle görüşmelere hazırım.

Maduro: Trump mafyaya beni öldürme talimatı verdi
Venezuela’daki siyasi kriz ABD’nin rejim değişikliği amaçlı hamleleriyle tırmanırken, solcu Devlet Başkanı Nicolas Maduro Washington’ın kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi. Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini öldürmek için Kolombiya hükümetine ve mafyaya talimat verdiğini belirtti.


Maduro, “Trump’ın beni öldürme talimatı verdiğine, Kolombiya hükümetine ve mafyasına beni öldürmelerini söylediğine şüphe yok. Eğer bir gün bana bir şey olursa, bundan Donald Trump ve Kolombiya Devlet Baştanı Ivan Duque sorumludur” dedi.

‘MUHALEFETLE GÖRÜŞÜRÜM’

Rus ajansı RIA’ya konuşan Maduro, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido ile krize çözüm için yeni bir öneri de getirdi. Maduro, uluslararası arabulucuların katılması kaydıyla muhalefetle görüşmelere hazır olduğunu söyledi. Maduro, “Venezuela’nın yararı, barışın sağlanması ve gelecekte de teminat altına alınması için muhalefetle müzakereye hazırım” dedi; arabulucuların sadece birkaç saat içinde belirlenebileceğini ekledi.

Maduro, muhalefetin başkanlık seçimlerinin yenilenmesi talebini reddetti, bir sonraki oylamanın 2025’te yapılacağını yineledi. Bununla birlikte, Guaido’nun başkanı olduğu Ulusaş Meclis için yeni bir seçim düzenlenmesini kabul edebileceğini açıkladı.

‘PETROL YAPTIRIMLARI YASADIŞI’

Maduro, ABD’nin Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’ya yönelik yaptırımlarının yasadışı olduğunu vurgularken, bu krizin kazananının kendisi olacağını da söyledi.

Petrol zengini Venezuela’daki siyasi kriz, solcu Maduro’nun ikinci dönem başkanlık yemini etmesinin ardından, Guaido’nun kendisini geçici başkan ilan etmesiyle patlak vermişti. Maduro’nun ikinci kez seçildiği seçimleri tanımadığını savunan Guaido’ya başta ABD olmak üzere bir dizi ülkeden destek geldi.

Gelinen noktada ABD Venezuela’nın en önemli gelir kaynağı olan devlet petrol şirketi PDVSA’ya yaptırım kararı aldı ve ülkenin ABD bankalarındaki varlıklarının bir kısmını Guaido’ya verme kararı aldı. Maduro ise bu adıma, Guaido’ya seyahat yasağı getirerek yanıt verdi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER