MHP'den AK Parti adayına tam destek

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Bahçeli'nin ziyaretinden önce bina girişine 'Cumhur İttifakı'nın simgesi' olarak Erdoğan ve Bahçeli fotoğrafı asıldı. Bahçeli, Özhaseki'ye yaptığı destek ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Binali Yıldırım'ın istifa edeceği açıklamasına ilişkin sözlerine "AK Parti, Meclis Başkanlığı için kimi aday gösterirse MHP destek verecektir" dedi.

MHP'den AK Parti adayına tam destek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Ankara adayı Mehmet Özhaseki’yi İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nde ziyaret etti.

Bahçeli gelmeden önce ‘Cumhur İttifakı’nın simgesi’ olarak bina girişine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptıkları bir görüşmede çekilmiş fotoğrafları asıldı.

Erdoğan ve Bahçeli’nin birlikte olduğu fotoğraf asıldıktan sonra seçim ofisine gelen Bahçeli’yi Özhaseki karşıladı. 

İkili görüşmenin ardından basın açıklamasına geçildi. ‘AK Parti kimi gösterirse MHP destek verecektir’ diyen Bahçeli Meclis Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın istifa kararı için ise, “Sağlıklı bir görüş ortaya koymuştur 19 Şubat’ta istifa edip çalışmalara hız vereceğini ifade etmiştir. Faziletli erdemli bir davranıştır Düşüncesine saygı duymalıyız” ifadelerini kulllandı.

Bahçeli, “HDP’nin 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı için “Zillet ittifakı karanlıkta göz kırpmaktadır. Başka değerlendirmeye gerek yoktur” cevabını verdi.

Bahçeli, MHP’ nin Meclis Başkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna, “Adalet ve Kalkınma Partisi, TBMM´de milletvekili sayısı olarak en çok milletvekiline sahip olan partidir. Hangi turda gerçekleşirse gerçekleşsin Adalet ve Kalkınma Partisi´nin ortaya koymuş olduğu aday, Meclis Başkanı olacaktır. Geçmişte Binali Yıldırım´a destek verirken aday çıkartmamayı düşünmüştük. Şimdi aynı süreç devam ederken Adalet ve Kalkınma Partisi, kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse, MHP bu adaya Meclis´te destek verecektir. Bunun A´sı, B´si, kişisi, ötesi yoktur. Ne demektir bu? Bu kadar net ifade ediyoruz, ne demektir bu? Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis´te Binali Yıldırım´dan boşalan yere Meclis süresi içinde Başkanlık yapacak bir AKP´li kardeşimizi öneriyorsa, MHP Cumhur İttifakı´nın dışında hukuki zeminde de bunun bir hak olduğunu görüyor ve aday çıkarmadan kesin desteğini sunacaktır” diye yanıt verdi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER