IŞİD: İdlib'i biz vurmadık

IŞİD, dengelerin değiştiği İdlib'de Heyet Tahrir el Şam örgütünün hedef alındığı saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini duyurdu. Örgütten bu tarz açıklamalar nadiren geliyor.

IŞİD: İdlib'i biz vurmadık
IŞİD, Suriye-Türkiye sınırındaki İdlib vilayetini kontrol eden El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütünü salı günü hedef alan intihar saldırısını kendilerinin düzenlemediğini açıkladı. Kendisine atfedilen saldırıları nadiren yalanlayan/inkâr eden örgütün bu dikkat çekici açıklaması, kendi ‘haber ajansı’ Amaq üzerinden yapıldı.


İdlib’de salı günü, HTŞ’nin idari kolu olan ‘Kurtuluş (İnkaz) Hükümeti’nin karargâhına bir intihar saldırısı düzenlenmiş, en az üç kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. IŞİD’in açıklamasında ise ‘bu saldırının örgüt militanları ile bağlantılı olmadığı’ ifade ediliyor.

Saldırıları kendisinin düzenlemediğini pek duyurmayan IŞİD’in, İdlib’deki dengelerin değiştiği bir dönemde ‘HTŞ’yi biz vurmadık’ açıklaması yapması dikkat çekici bulundu.

RUSYA UYARIYOR

Türkiye ile Rusya’nın, Suriye ordusunun operasyon düzenlememesi karşılığında silahsız bölge kurmakta anlaştığı, Rusya’nın Suriye ordusuna, Türkiye’nin ise silahlı militanlara garantör olduğu İdlib’de 2019 yılı çatışmalarla başlamıştı. Türkiye yanlısı örgütler ile HTŞ arasında çatışmaların ardından taraflar ateşkeste anlaşmış, vilayette kontrol HTŞ’ye geçmişti. Rusya ise İdlib’de yaşananların Türkiye ile yapılan çatışmasızlık anlaşmasını zora soktuğunu belirterek “İdlib’de durum hızla kötüleşiyor” açıklaması yapmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER