Binali Yıldırım’dan Meclis’e veda

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Başkanlık Divanı üyelerine veda etti, helallik istedi. Meclis Başkanvekili Levent Gök, Yıldırım’ın seçimi kaybedeceğini ima ederek, “31 Mart’tan sonra eminim sizinle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Binali Yıldırım’dan Meclis’e veda
AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım istifa etmeden önce son kez Meclis Başkanlık Divanı’na katılarak üyelere veda etti. AK Partili üyelerin İstanbul için başarı dileğinde bulunduğu toplantıda Meclis Başkanvekili, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise “31 Mart’tan sonra eminim sizinle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Edinilen bilgiye göre Başkanlık Divanı toplantısında konuşan Meclis Başkanı Yıldırım belediye başkan adaylığı için seçim kuruluna başvuru öncesi “görevden çekileceğini” söyledi. Görevde bulunduğu süreçte başta yeni sistemle uyum için içtüzük değişikliği olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Yıldırım, uyumlu çalışma dolayısıyla Başkanlık Divanı üyelerine tek tek teşekkür etti, “Hakkınızı helal edin” dedi.

Başkanlık Divanı üyeleri de ayrı ayrı söz alarak birlikte, uyumlu çalışma dolayısıyla Yıldırım’a teşekkür ettiler. Başkanlık Divanı’nın AK Partili üyeleri ayrıca Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına vurgu yaparak İstanbul için faydalı olacağını belirtip başarı dileğinde bulundular. Yıldırım başarı dileklerine, “Bu seçimdir hayırlısı olsun” yanıtı vermekle yetindi.

31 MART’TAN SONRA SİZİNLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Toplantıda en son söz alan TBMM Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök de Anayasa
değişikliklerinden sonra oluşan yeni süreçte Meclis’in güçlenmesi açısından yaptığı çalışmalardan dolayı Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Yıldırım ile çalışmaktan memnuniyetini dile getiren Gök, İstanbul adaylığı ile ilgili, “Anayasa gereği istifa etmeniz gerekirdi. Ben Meclis Başkanlığı’nda kalmanızı tercih ederdim. Ama siz bir tercihte bulundunuz. Ben inanıyorum ki 31 Mart’tan sonra Meclis’te sizinle beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Levent Gök’ün Yıldırım’ın seçimi kaybedeceği iması içeren sözleri üzerine “Levent Bey çok ince bir nükteyle değerlendirdi” dedi.

“Veda toplantısı” niteliğinde geçen Başkanlık Divanı toplantısının ardından Meclis Başkanı Yıldırım üyelere öğle yemeği verdi.

MECLİS BAŞKANI SEÇİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmesinin hemen ardından yeni Meclis Başkanının seçim takvimi işlemeye başlayacak. Edinilen bilgiye göre Yıldırım 18 Şubat’ta istifasını verecek. Yıldırım’ın istifasıyla birlikte Meclis Başkanlığına en yaşlı Meclis Başkanvekili olan Celal Adan vekalet edecek. Yıldırım’ın istifası 19 Şubat’ta Meclis Genel Kurulu’nda okunacak. Ardından Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları alınacak. 5 gün sürecek başvuruların ardından 24 Şubat’ta seçim yapılacak.

3 PARTİ ADAY GÖSTERECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı için aday çıkarmayacaklarını, AK Parti’nin göstereceği adayı destekleyeceklerini söyledi. CHP, HDP ve İYİ Parti ise kendi Meclis Başkan adaylarını destekleyecek. Meclis’teki sandalye dağılımına göre AK Parti’nin adayının 3. Turda seçilmesi bekleniyor.

MECLİS BAŞKAN ADAYLARI

Kulislerde AK Parti’nin göstereceği Meclis Başkan adayları olarak Naci Bostancı, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop ve Hayati Yazıcı’nın adı konuşuluyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER