Çavuşoğlu: En iyi çözüm siyasi çözüm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye silah yardımını eleştirdi. Suriye'de tek çözüm yolunun siyasi çözüm olduğunu belirten Çavuşoğlu "Siyasi çözüm olmazsa bugün DEAŞ'i yenersiniz, yarın Nusra çıkar" dedi.

Çavuşoğlu: En iyi çözüm siyasi çözüm
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’daki bombalı saldırıda Türkiye elçiliğinin zarar görmediğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye’de bulunan elçinin de hızla Afganistan’a döneceğini söyledi.


Gazetecilerin, YPG’ye ABD’nin ağır silah yardımına başlamasıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Çavuşoğlu, “YPG’ye verilen destek ve silah yardımı konusunda tutumumuz net. ABD ziyaretinde cumhurbaşkanımız Türkiye’nin tutumunu tüm açıklığıyla vurguladı. YPG’ye verilen desteğin Suriye’nin geleceği için ne kadar tehlikeli olduğunu anlattık. Bir terör örgütüyle mücadelede YPG gibi bir başka terör örgütüne desteğin mahsurlarını yineledik. Avrupa’da da bu yönde endişe var” dedi.

YPG’ye desteğin Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü açısından da tehlikeli olduğunu ifaden eden Çavuşoğlu “Geçici ortaklık diye bir şey olmaz. Geçmişten ders alınmalı. Tavsiyelerimizi dikkate almalarında fayda var” değerlendirmesinde bulundu ve ekledi: “Siyasi çözüm olmazsa, istikrar olmazsa, bugün DEAŞ’i yenersiniz yarın Nusra ortaya çıkar veya başka örgütler… En iyi çözüm, siyasi çözümdür.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER