Çavuşoğlu: Yurt dışında 473 Türk vatandaşı öldü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışında şu ana kadar 473 Türk vatandaşının öldüğünü açıkladı. Çavuşoğlu "Şimdiye kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı ülkemize döndürdük." dedi.

Çavuşoğlu: Yurt dışında 473 Türk vatandaşı öldü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu korona virüsü salgını nedeniyle yurt dışından tahliyeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Covid-19 salgını nedeniyle yurtdışında şu ana kadar 473 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.


Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Covid-19 Destek ve Koordinasyon Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin aldığı tedbirler ve yürüttüğü başarılı çalışmalaryla tüm dünyaya model olduğunu ileri süren Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Salgın yaygınlaştıkça Türkiye’ye tahliye talepleri oldu. Şimdiye kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı Türkiye’ye döndürdük. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ikinci tahliyeyi başlattığımızı duyurmuştuk. O günden bu yana da 83 ülkeden 157 seferle 30 bine yakın vatandaşımızı ülkemize döndürdük. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz.”

Çavuşoğlu, “Maalesef bugüne kadar yurt dışında 473 vatandaşımız hayatını kaybetti” diyerek ölenlerden 350’den fazlasının cenazesini Türkiye’ye getirdiklerini belirtti./ DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER