Celal Doğan, CHP-İYİ Parti'nin Gaziantep adayı

Celal Doğan, CHP-İYİ Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oluyor. İddiaları doğrulayan Doğan "Evet adayım" dedi.

Celal Doğan, CHP-İYİ Parti'nin Gaziantep adayı
Celal Doğan’ın yerel seçimlerde adresi belli oldu. CHP’den Gaziantep Belediye Başkanlığı yapan Doğan daha sonra HDP’den İstanbul Milletvekili seçilmişti. Celal Doğan’ın CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olacağı öğrenildi. Celal Doğan da, yaptığı açıklamada aday olacağını ilan etti.

Gaziantep GAP Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Celal Doğan, iddiaları doğrulayarak birkaç gün içinde adaylığının açıklanacağını duyurdu.

Aday olması konusunda başta CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri olmak üzere kamuoyunun birçok kesiminden talep geldiğini belirten Doğan, ‘siyasilerden ve halktan gelen yoğun istek’ üzerine aday olduğunu açıkladı.

CELAL DOĞAN KİMDİR? 

Celal Doğan, 1 Ağustos 1943’de Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu.

İlköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1973–1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Celal Doğan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 1980’e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüten Doğan, Aysel Doğan ile evli ve iki çocuk babasıdır.

HDP’nin 2015 genel seçimlerinde Gaziantep 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçimleri Kazanarak HDP’nin Gaziantep 1.sıra milletvekili olarak meclise girmeye hak kazanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER